• Načítám...
>

Další klusácká sezóna už je za dveřmi

  • 11. dubna 2019,
  • 23:33,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Úplně poprvé letos vyjedou klusáci na dostihovou dráhu tuto sobotu. V sedmi dostizích se představí téměř 60 koní se svými jezdci. Startovat se bude už ve 14 hodin.

Reklama

Další klusácká sezóna odstartuje už tuto sobotu. Letošní rok slibuje celkem 17 dostihových dnů a více než polovina z nich se uskuteční v naší metropoli.

"Deset na centrálním závodišti v Praze - Velké Chuchli, jeden se uskuteční v červenci ve Slušovicích a pravděpodobně šest dostihových dnů se uskuteční na závodišti v Bravanticích u Ostravy," řekla Soňa Froňková, členka výboru České klusácké asociace.

Na programu prvního dostihového dne je celkem 7 klusáckých dostihů a 2 kvalifikace. Chybět nebude ani Cena Praha TV.

"Bude startovat necelých 60 koní se svými jezdci. Budou tam dostihy, které jsou startovány autostartem i metami. Čeká je vrchol - Dubnová cena a první dostih ze seriálu francouzských klusáků," řekla Soňa Froňková.

Na start sezóny se se svými koňmi pečlivě připravují také amatérští jezdci.

"Já se těším moc a věřím, že naše Klusácká asociace dá vše dobře dohromady a budeme jezdit až do dalekého podzimu. Těším se moc. Připravuji se každý den, docházím na učiliště, kde mám ustájené koně. Trénujeme tady na dráze nebo na tréninkové dráze u Lahovic," řekl Josef Semerád, amatérský jezdec.

Tak nezapomeňte. První dostih v sobotu odstartuje už ve 14:00 a vstup je jako tradičně zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu