• Načítám...
>

Obecním domem rezonovala klasická hudba

  • 12. dubna 2019,
  • 14:14,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK opět potěšil své fanoušky i milovníky klasické hudby. Ti se tak vydali na koncert v Obecním domě a naše kamery byly u toho. Více už v následující reportáži.

Reklama

Rusalka od Antonína Dvořáka a Asrael od Josefa Suka v podání Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK. To byl koncert v Obecním domě, který přilákal nejen milovníky vážné hudby.

anketa

A jako vždy i tentokrát stál koncert Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK za to. Návštěvníci si na něm vyslechli 2 skladby, které spolu úzce souvisí.

"První je Fantazie asi z nejkrásnější české opery Rusalka od Antonína Dvořáka. Druhá je veliká smutná bolestná a zároveň nádherná symfonie Josefa Suka. Ono to spolu souvisí i příbuzensky, protože Suk si vzal Dvořákovu dceru a její památce ta symfonie je věnována, protože Suk byl otřesen a napsal tuto nádhernou symfonii. A Rusalka se provádí v Čechách vzácně, tu operu samozřejmě všichni známe," řekl Martin Rudovský, dramaturg orchestru.

"Uslyšíme nejslavnější melodie a tu nejkrásnější hudbu Antonína Dvořáka z opery Rusalka. Ale bude tady určitá změna. Je to aranžmá, takže zde nevystoupí zpěváci ale všechny ty slavné árie a terzetta zazní v orchestrální podobě, čímž je to trochu výjimečné," řekl Tomáš Brauner, dirigent.

Kdo tentokrát koncert nestihl, nemusí zoufat. Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK má totiž další vystoupení naplánované hned na 16. dubna. A to v prostorách Kostela sv. Šimona a Judy. Těšit se můžete na belgický soubor Graindelavoix.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu