• Načítám...
>

Autobusy v Letňanech přilákaly davy

  • 15. dubna 2019,
  • 11:45,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

V autobusovém terminálu u stanice metra Letňany se uskutečnil již třetí ročník Autobusového dne Pražské integrované dopravy. Také letos se těšil zájmu návštěvníků, kteří si mohli prohlédnout historické i moderní vozy a užít si nostalgické výlety.

Reklama

Autobusové dny v Letňanech se už staly velmi vyhledávanou tradicí. 

"Ze strany veřejnosti je o tuto akci velký zájem, což se nám potvrdilo i vloni, kdy se tato akce konala o týden dříve, bylo krásné počasí a bylo zde na 10 tisíc návštěvníků. Letos je trochu zima, takže zájem ze strany veřejnosti není tak velký, i tak jsme s ním ale spokojeni," řekl Oldřich Buchetka, tiskový mluvčí IDSK.

Lidé v Letňanech mohli vidět na 30 autobusů dopravců, kteří obsluhují linky v Praze a Středočeském kraji, techniku HZS DP hl. m. Prahy nebo 19 historických autobusů.

"O co mají lidé největší zájem?"

"Největší zájem je tradičně o historické autobusy, kterých je tu letos 19 a je možnost se svézt devíti různými linkami po zajímavých místech v Praze a Středočeském kraji, např. do zámku ve Chvalech nebo v Brandýse nad Labem," řekl Oldřich Buchetka.

Lidem nijak zvlášť nezáleželo na tom, kam pojedou. Spíše pečlivě vybírali, čím pojedou.

anketa

Historická vozidla byla sice na Autobusovém dni středem pozornosti, v dnešních ulicích bychom je ale asi ve větší míře nechtěli. Naftu a s ní spojené emise dnes stále častěji nahrazuje alternativní pohon. 

"Můžete lidem představit nějaké technické novinky?"

"Letos je tu novinka v podobě několika kusů hybridních autobusů, které je možné zde vidět a i se nimi svézt," řekl Oldřich Buchetka.

Své místo ale obsadily také autobusy s plynovým pohonem.

"Jste rád, že jste řidičem CNG autobusu?"

"Ano, určitě. Jezdí se mi s tím dobře, je to úsporné a tankuje se do toho jednou denně po konci směny. Jinak to neškodí ovzduší," řekl Lubomír Kinash, řidič autobusu.

Autobusový den ale zdaleka nebyl jen o autobusech. Povyražení zde našli i ti nejmenší, kteří zatím ještě nepřemýšlí kam a čím budou jezdit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu