• Načítám...
>

Praha hostila semifinále Juniorského maratonu

  • 15. dubna 2019,
  • 18:04,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražskou Stromovkou proběhla tisícovka závodníků Juniorského maratonu. Běhalo se v desetičlenných štafetách na trati dlouhé celkem 42 kilometrů. Vítězný tým postoupil do finále, které bude součástí Volkswagen Maratonu Praha.

Reklama

Praha se připojila k dalším 12 městům, které hostí letošní 23. ročník Juniorského maratonu. Ten je určený pro všechny střední školy v Česku a jeho cílem je podpořit kladný vztah mládeže ke sportu, zdravý životní styl a týmového ducha.

"To znamená, že již přes 20 let se snažíme aktivně rozběhat mládež. A dnešní účast je kolem 100 týmů, tedy přes tisíc účastníků se zúčastnilo tohoto projektu a myslím si, že se jedná o hezkou účast a je vidět, že je o tento projekt zájem," řekl Igor Murko, koordinátor závodu.

Běželo se v družstvech formou štafety na trati dlouhé celkem 42 kilometrů.

"Jeden tým tvoří 10 studentů a z toho každý člen zaběhne 4,2 kilometru a společným úsilím tento tým zvládne tu hezkou maratonskou distanci 42 kilometrů," řekl Igor Murko.

anketa

Mimo Prahy se Juniorský maraton konal také v dalších krajských městech. Nejlepší týmy ze semifinálových kol postupují do finále, které se uskuteční první květnovou neděli.

"Finále projektu se bude konat v rámci prestižního Volkswagen Maratonu Praha, který vypukne 5. května," řekl Igor Murko.

V kategorii Středočeského kraje zvítězil tým příbramského Gymnázia Legionářů. V Praze se prvenstvím může pochlubit Gymnázium u Libeňského zámku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu