• Načítám...
>

DPP zakoupí nové velkokapacitní autobusy

  • 16. dubna 2019,
  • 15:17,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Dopravní podnik hl. m. Prahy plánuje koupit velkokapacitní autobusy. Během několika týdnů vypíše soutěž na pořízení až 20 autobusů delších než 19 metrů, které by měly jezdit hlavně na Letiště Václava Havla Praha. Původně Dopravní podnik zamýšlel vozy pronajímat od výrobců. Do výběrového řízení se však nikdo nepřihlásil.

Reklama

Dopravní podnik hl. m. Prahy vypíše veřejnou soutěž na nákup velkokapacitních autobusů, které budou zajišťovat přepravu na Letiště Václava Havla Praha. Vozy by měly jezdit hlavně na hybridní pohon.

"Cíl je zaručit komfort pro cestující, kdy hybridní vozidlo poskytuje vyšší komfort i z toho provozního hlediska, protože se rozjíždí na elektřinu a až při rychlosti 25 km/h se přepíná na naftový motor," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

I přes to, že v současné době dopravu na letiště zajišťují nejdelší devatenácti metrové kloubové autobusy, jejich kapacita je nedostačující.

"Proto chceme jít tou cestou velkokapacitních autobusů. Jsou delší než 21 metrů, poskytují tu kapacitu a je to jediná šance jak zajistit, že na všechny spoje metra, které přijedou na Nádraží Veleslavín, bude kapacitní přípoj na letiště," řekl Adam Scheinherr.

Podle DP je ale potřeba, aby nákup nových vozů proběhl co nejdříve. Přesný termín bude znám až s vítězem veřejné soutěže.

"To je i předmětem té soutěže, jak rychle ty výrobci budou schopni nám ty autobusy dodat. Tam bychom chtěli realizovat co nejdříve," řekl Petr Witowski, generální ředitel DP hl. m. Prahy.

Vzhledem k tomu, že hlavní město počítá s vybudováním vlakového napojení na letiště až v roce 2028, autobusy na lince č. 119 tak budou potřeba. Po zavedení kolejí budou přebývající vozy využity na jiných linkách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu