• Načítám...
>

Pražští strážníci se zapojili do Akce jehla

  • 16. dubna 2019,
  • 15:28,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražští strážníci se zapojili do dalšího ročníku Akce jehla. Ta se každoročně koná začátkem dubna v desítkách měst po celé republice. Jejím cílem je vyčistit veřejná místa od nebezpečného odpadu po narkomanech.

Reklama

Tito 2 pražští strážníci se vydávají do parku Parukářka v Praze 3 na dětské hřiště. Jde o jedno z celkem 21 stanovišť, které v rámci Akce jehla musí zkontrolovat od nebezpečného odpadu po narkomanech.

"Letos se celostátní akce koná již popáté. Celkem se k nám přidalo dalších 32 měst, takže strážníci z celkem 33 městských a obecních policií dnes sbírají jehly a injekční stříkačky ve svých městech. V Praze se na očistu našeho města zaměřilo kolem 70 strážníků," řekla Irena Seifertová, tisková mluvčí Městské policie hl. m. Prahy.

"Co je potřeba, co vše si musíte na tu akci vzít?"

"Gumové rukavice aby nedošlo k infekci, kontejner na infekční materiál a hrábě, protože na dětském hřišti je i pískoviště, kde tedy budeme kontrolovat," řekl strážník Městské policie.

"My jsme se primárně zaměřili na dětská hřiště a pískoviště. Samozřejmě se věnujeme také odpočinkovým zónám a parkům a v Praze také máme metro, tedy vestibuly stanic metra a šachet budeme také kontrolovat," řekla Irena Seifertová.

Jen v minulém roce se strážníkům díky Akci jehla podařilo v Praze sesbírat 121 injekčních jehel a dalšího kontaminovaného materiálu. V celé republice to pak bylo více než tisíc těchto nebezpečných předmětů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu