• Načítám...
>

Jatka 78 uvedou světovou premiéru velké show

  • 17. dubna 2019,
  • 7:04,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Jatka 78 v Pražské tržnici nabídnou divákům světovou premiéru velkolepé cirkusové show. Kanadský soubor Barcode Circus Company představí svůj nový počin, který zkoumá paměť a vztahy prostřednictvím akrobatické metafory.

Reklama

Od dubna na Jatkách 78 pilně zkouší zahraniční soubor Barcode Company. Čtyři umělci, kteří mají za sebou hvězdné úspěchy a angažmá v nejznámějších novocirkusových souborech, nás nechali nahlédnout do zákulisí příprav představení Sweat & Ink.

"Sweat & Ink je skutečná akrobatická show. Jedná se však o první show, kterou jsme vytvořili my sami - náš soubor. Měli jsme touhu vytvořit představení, které spojuje kvalitní dramaturgii s cirkusovými technikami, ve kterých se snažíme být také výborní," řekla Alexandra Royer, členka souboru Barcode Circus Company.

"Barcode Company je to nejlepší, co můžete ze současného nového kanadského cirkusu vidět. Nemusíte ani jezdit do Kanady a můžete se na to přijít podívat k nám na Jatka 78. Takže pro nás je to čest a sláva, že bude světová premiéra u nás. Pro nás to znamená hodně," řekl Štěpán Kubišta, ředitel Jatka 78.

Režisérem představení je Kanaďan, pro něhož je spolupráce zřejmou výzvou.

"Je to opravdu velmi příjemné. Účinně totiž pracujeme na scéně s větším počtem lidí, tak kolem 25. Teď tu máme ale jen 4. Mám tak alespoň s každým z nich lepší kontakt, který se stává během tvorby intimním až osobním," řekl Jean-Pierre Cloutier, režisér představení.

Mladí umělci charakterizují představení jako krásnou neuhlazenou, místy bolestivou, avšak jednoznačně zábavnou show, kde se vyskytnou i nebezpečné prvky. Na české publikum se už těší.

"Je to 2 týdny, co jsme zde v Praze. Přivítat lidi zde na Jatkách bude něco neobyčejného," řekla Alexandra Royer.

anketa

"Určitě to je jedna z největších událostí sezóny. My jsme těch událostí měli letos dost, protože už sezóna pomalu končí. Ale takový soubor, jako Barcode, se zase tak často na Jatkách neobjeví," řekl Štěpán Kubišta.

Světová premiéra představení se uskuteční 12. května. A na 13. a 14. května jsou pak připraveny 2 reprízy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu