• Načítám...
>

Galerie kritiků vystavuje Sluneční lázně

  • 17. dubna 2019,
  • 7:47,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Sluneční lázně, tak se jmenuje výstava v Galerii kritiků. Autor Vojtěch Horálek tvoří netradiční formáty obrazů a dělá je i z neobvyklých materiálů jako je plexisklo, dřevo, PVC nebo žárovky. K vidění je výstava až do 12. května.

Reklama

Galerie kritiků v Paláci Adria ukazuje obrazy a objekty Vojtěcha Horálka na výstavě nazvané Sluneční lázně.

"Tady jsou obrazy v rozmezí od roku 2015 až po současnost. Ale spíše jsou tady novější věci. Vlastně to dělá takový celek spíše těch nejnovějších obrazů na téma slunce a voda. Pak jsou tady také obrazy, které jsou trochu laděné do sci-fi," řekl Vojtěch Horálek, malíř.

Obrazy s tématikou koupajících a opalujících se naháčů mohou působit pohodově. To však ale ne vždy platí. Autor chtěl touto formou upozornit i na ekologické téma nedostatku vody v přírodě. Obrazy Vojtěcha Horálka mají i netradiční formáty. Vystupují do prostoru a jsou z nejrůznějších materiálů.

"Pod obrazy se vždy píše kombinovaná technika, což zahrnuje vlastně všechno. Ale jinak používám hodně recyklovaný materiál, poslední dobou recykluji i barvy, takže staré plechovky, které jsou ve sklepě, které lidi normálně vyhazují, plexisklo ze zářivek. Materiál ale také dokupuji, takže je tam i olej. Poslední dobou hodně šiji, takže recykluji i textil," řekl Vojtěch Horálek.

Ke svým dílům žádný speciální vztah Vojtěch Horálek nemá.

"Nejoblíbenější dílo je to, na kterém právě dělám. Jakmile se to pověsí, tak už je to pro mě cizí," řekl Vojtěch Horálek.

Výstava Vojtěcha Horálka - Sluneční lázně - bude v Galerii kritiků k vidění do 12. května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu