• Načítám...
>

Petřín svítil v barvách francouzské trikolóry

  • 17. dubna 2019,
  • 7:57,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Hlavní město nechalo rozsvítit Petřínskou rozhlednu barvách francouzské trikolóry. Symbolicky si tak připomíná požár katedrály Notre-Dame. V pařížské katedrále vypukl požár v pondělí večer a podle odborníků bude její obnovení trvat roky.

Reklama

Petřín svítil ve francouzské trikolóře. Hlavní město se tak rozhodlo vyjádřit soucit s Paříží, kde v pondělí večer vypukl požár jednoho ze symbolů města - katedrály Notre-Dame.

"Takto významná katedrála, jako je Notre-Dame, je významná pro celou Evropu a pro celé křesťanstvo. Zvláště v době, kdy si křestané připomínají Velikonoční svátky," řekl Jan Wolf, předseda Výboru pro kulturu ZHMP.

Propojení Prahy a Paříže není jen symbolickou záležitostí. 

"Paříž je od roku 1997 partnerským městem Prahy. Praha je připravena s Paříží spolupracovat na restaurování a opravě této katedrály. Máme tady na to jak památkáře, tak restaurátory. Záleží ale samozřejmě na Paříži, zda budou potřebovat takovou pomoc," řekl Jan Wolf.

Město Paříž v minulosti Praze poskytlo pomoc např. při odstraňování následků povodní. I proto je podle námi oslovených Pražanů symbolické nasvícení rozhledny dobrým nápadem.

anketa

Technologie hl. m. Prahy zvolily pro tuto příležitost dynamické proměnné osvětlení pro celkové zvýraznění efektu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu