• Načítám...
>

V divadle Na Maninách se hraje Na dotek

  • 18. dubna 2019,
  • 18:33,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Jitka Ježková, Anna Stropnická, Pavel Batěk a Tomáš Havlínek. To je čtveřice herců, která hraje v Divadle Na Maninách hru Na dotek. Příběh zachycuje příběh dvou párů a to jak jim moderní doba ovlivňuje a narušuje vztahy.

Reklama

Slavná divadelní hra, podle které vznikl i neméně známý film. To je Na dotek. Tuto hru uvádí divadlo Na Maninách.

"Ta hra je o dvou dvojicích, které se různě prolínají. Je to o vztazích, je to o tom jak se lidé do sebe zamilovávají, jak si ubližují, jak chtějí být upřímní, pak toho litují, jak to neunášejí a podobně," řekla Jitka Ježková, herečka.

"Jsme tam dva páry, které se navzájem promíchají a všichni si velmi ublíží a pak to nějak tragicky, pro někoho možná i dobře, skončí," řekla Anna Stropnická, herečka.

V představení kromě Jitky Ježkové a Anny Stropnické můžete vidět i Pavla Baťka a Tomáše Havlínka. A jak vidí ženské představitelky svoje role?

"Ta holka si myslí, že je už hotová, že už má za sebou jedno nepodařené manželství. Ale ještě jí život hodně překvapil. Končí to pro ní tím, že vlastně z toho všeho uteče," řekla Jitka Ježková.

"My jsme si udělali takový žebříček pro nás, která ta postava je. Moje je taková nejupřímnější, která dělá nejvíce paseky. Je to právě nejupřímnější postava, která je asi největší obětí," řekla Anna Stropnická.

Film Na dotek vznikl podle anglické divadelní hry v roce 2004 a herečka Natalie Portman za něj dostala Zlatý glóbus. 

"Viděla jsem ho už dávno, byla jsem na něm i v kině. Když jsem se dozvěděla, že to budu zkoušet, řekla jsem si, že už se na něj nepodívám, i když občas mám tendenci. Ale u tohoto jsem si to úplně zakázala," řekla Anna Stropnická.

"Já ho neviděla. A když jsme měli začít zkoušet, tak se mě režisér ptal, protože říkal, že ten biják je dobrý a jestli jsem ho viděla. Říkala jsem, že ne a ptala jsem se, jestli se mám dívat, protože se mi moc nechce. Bojím se, abych nezačala Juliu Roberts nějak kopírovat. Říkal, že mám pravdu, ať se nedívám," řekla Jitka Ježková.

Představení Na dotek se hraje už více než rok a pro herce je velmi náročné.

"Je to konverzační, ty věty jdou rychle za sebou a navíc jsou tam věci, slova nebo výrazy, které použijeme a použijí se v další scéně zase třeba v jiném významu. Takže člověk musí být hodně přesný v textu. Je to hodně těžké pro mě na text, určitě si to opakuji doma, pak si to říkáme ještě celé tady," řekla Anna Stropnická.

"Každá hra, když už jí nějakou dobu hrajete, se samozřejmě vyvine. Ale pokud jsme odvedli dobrou práci v té přípravě, tak by ty mantinely měly zůstat," řekla Jitka Ježková.

Inscenaci Na dotek můžete vidět v Divadle Na Maninách. Informace o termínech představení zjistíte na stránkách divadla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu