• Načítám...
>

Na pražské "Snídani" zazněla výzva pro cyklisty

  • 17. dubna 2019,
  • 18:05,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Již podruhé mohli cyklisté, koloběžkáři a běžci neformálně posnídat na Rašínově nábřeží se zástupci spolku Auto Mat a Magistrátu hlavního města. V rámci snídaně vyzval Auto Mat občany k akci " Do práce na kole." Ta je naplánována na květen.

Reklama

Další snídaně pro cyklisty, koloběžkáře, běžce i chodce byla na Rašínově nábřeží připravena jako odměna za to, že se do práce či do školy přepravují bezmotorově. Neformálně si tak mohli popovídat s radním pro dopravu Adamem Scheinherrem, který sám přijel na kole a přislíbil investici do cykloinfrastruktury.

"Budeme investovat 130 milionů korun do cyklistické infrastruktury, je to hlavně na budování jak pro chodce, tak pro cyklisty," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

anketa

Letos se investice budou týkat například oprav jedné z nejvytíženějších cyklostezek směrem na Zbraslav nebo cyklostezky v Kolodějích. V příštích třech letech se také chystají úpravy asi 150 světelných křižovatek.

"V rámci těch úprav neplánujeme jen obnovení do původního stavu, ale vzniknou tam například i menší stavební úpravy tak, aby ten prostor tam byl přehledný a plnohodnotný jak pro automobily, cyklisty i pro chodce," řekl Adam Scheinherr.

Součástí neformální snídaně byla také výzva k zapojení se do květnové akce Do práce na kole.

"Během května je pro účastníky akce připraveno několik doprovodných akcí, mohou si zajít třeba na kávu zdarma, mohou si nechat opravit kolo a pak je čeká závěrečný večírek se spoustou krásných cen," řekla Anna Kociánová, tisková mluvčí spolku Auto Mat.

Možné je vyhrát třeba zahraniční zájezd, městská kola a mnoho dalšího. Podrobné informace je možné najít na stránkách www.dopracenakole.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu