• Načítám...
>

Praha má nové velkokapacitní odstavné kolejiště

  • 18. dubna 2019,
  • 19:20,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V ústředních dílnách Dopravního podniku v Hostivaři bylo slavnostně zprovozněno nové velkokapacitní odstavné kolejiště. Jeho vybudování trvalo 5 měsíců a Dopravní podnik vyšlo na zhruba 150 milionů korun. Dotací přispěl i pražský Magistrát.

Reklama

Více než tři kilometry kolejí na ploše větší než fotbalové hřiště. To je nové velkokapacitní odstavné kolejiště pro tramvaje v areálu Ústředních dílen DP v Hostivaři.

"Kolejiště vzniklo hlavně proto, že nám dlouhodobě chyběla taková kapacita a my i do kratší budoucnosti budeme potřebovat toto kolejiště tak, abychom mohli začít demolovat a stavět novou vozovnu v Hloubětíně a i dlouhodobě tuto kapacitu využijeme pro vozy, které čekají na opravu," řekl Petr Witowski, generální ředitel DP hl. m. Prahy.

"Stavba proběhla hrozně rychle, protože začala před 5 měsíci a dnes už to máme hotové. Začalo to zemními pracemi, tady bývalo fotbalové hřiště a už před Vánoci se podařilo navážet na zpevněnou plochu ty vyřazené panely z tratí," řekl Jan Šurovský, technický ředitel DP hl. m. Prahy.

A právě díky využití těchto vyřazených panelů z tramvajových tratí se podařilo podle náměstka primátora Adama Scheinherra ušetřit při budování velkokapacitního kolejiště desítky milionů korun.

"Tyto panely nebyly dány do ulic, protože byly příliš hladké a auta by po nich klouzala, ale tady žádná auta jezdit nebudou, takže se to krásně mohlo využít a tím jsme zlikvidovali staré zásoby, využili je a zrecyklovali," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Stavbu zrealizoval DP vlastními silami. Náklady vyšly na zhruba 150 mil. korun. Dotací ale přispěl i Magistrát hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu