• Načítám...
>

Praha má nové centrum tradiční čínské medicíny

  • 18. dubna 2019,
  • 22:30,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Tradiční čínská medicína je tisíce let starý medicínský systém, který dnes stále používají miliardy lidí po celém světě. V Praze teď otevřeli centrum tradiční čínské medicíny a alternativ. Jeho cílem je poskytovat informace, konzultace i semináře pro zájemce o tyto metody.

Reklama

V Praze se otevřelo centrum tradiční čínské medicíny a alternativ. Široké veřejnosti tu nabídne např. nejrůznější přednášky nebo ukázku tradičních lékařských pomůcek.

"Tady máme asi do 30 lidí na jednu přednášku. Jinak už to není kapacitně možné. Budeme ale samozřejmě opakovat co nejčastěji. Je to podle zájemců. Jsou tu naprostí laici ale máme i zkušenosti s tím, že k nám rádi chodí lékaři, kteří už mají svou odbornost, jsou třeba i velmi zkušenými primáři a přednosty," řekl Jan Hovorka, prezident NFPTCMA.

Lidem se zdravotními problémy, kteří do centra přijdou, bude pro konzultace k dispozici lékař.

"Tradiční čínská medicína je soubor metod, které jsou více než 2 tisíce let staré. Pro léčbu nemocí a podporu zdravotního stavu se používají základní metody. Akupunktura, baňkování, moxování, dietetické postupy a masáže," řekl Guan Xin, lékař.

Centrum provozuje Nadační fond na podporu Tradiční čínské medicíny a alternativ, který byl založený před necelými 5 lety.

"Náš fond se zaměřil na podporu tradiční čínské medicíny zejména z hlediska informovanosti. Tady se dost často lidé pletou v tom, co to vlastně tradiční čínská medicína je. Ale hlavně to, co jim je nabízeno," řekl Jan Hovorka.

Kromě přednášek o metodách tradiční čínské medicíny probíhají v centru také cvičení speciálních technik a sestav, které se doporučují jako prevence i podpora léčby.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu