• Načítám...
>

Ve Velké Chuchli se jela Velká dubnová cena

  • 21. dubna 2019,
  • 17:45,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

Na dostihové závodiště ve Velké Chuchli v sobotu opět vyběhli klusáci. Hlavním závodem dne byl první dostih Zlatého okruhu hlavního města Prahy. Klusáci mají u nás dlouholetou historii, která se začala psát už za Rakouska-Uherska.

Reklama

Letos už podruhé ožilo dostihové závodiště ve Velké Chuchli. Na programu bylo celkem 7 klusáckých dostihů a jedním z vrcholů byla Velká dubnová cena hl. m. Prahy, která spadá do celoročního seriálu Zlatého okruhu. Jako první se v cíli tohoto hlavního závodu na 1670 metrů objevila Veronika Poršová a šampion Trotting Stars.

"Je to taková malá odměna. Nevím, jestli jsme úplně sžití, ale je to krásné," řekla Veronika Poršová, vítězka Velké ceny hl. m. Prahy.

Připravit takového šampiona na sezónu je velmi náročná a zodpovědná práce. Velmi záleží na tom, zda je kůň začínajícím klusákem nebo starým matadorem.

"Pokud je to normální provozí kůň, který už běhá, ve stáří třeba 4 nebo 5 let, tak před sezónou musí udělat zimní přípravu. Tak jako fotbalisté běhají na běžkách, tak my musíme chodit hodně kilometrů. Dvakrát týdně máme větší trasy, to se pohybuje až ke 20 kilometrům," řekl Jaromír Kotásek, trenér, jezdec a majitel koní.

Důležitá je také strava, která musí být pravidelná, takže se trenéři věnují koním i po stránce výživové.

"Každý kůň většinou mívá jako základ stravy oves. Dnes už jsou modernější technologie krmení, přechází se hodně na granule, takže my máme také granule, různé druhy, pro koně se speciálně vyrábí müsli, to máme také k tomu. Potom tam jsou minerální vitamínové doplňky, preparáty, které se dávají až před dostihem, aby ten kůň byl živější a veselejší," řekl Jaromír Kotásek.

Klusácké dostihy mají své příznivce, kteří sem do Velké Chuchle chodí pravidelně.

anketa

Součástí celého odpoledního programu byla, jako už tradičně, také cena naší televize.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu