• Načítám...
>

Historická tramvaj č. 41 vyjíždí ze Stromovky

  • 21. dubna 2019,
  • 20:20,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Historická tramvaj číslo 41 opět vyrazila do pražských ulic. Svou trasu rozšířila o novou zastávku ve Stromovce. V pátek ji slavnostně otevřeli zástupci vedení města a Dopravního podniku.

Reklama

Historickou linku tramvaje č. 41 využívají hlavně turisté, kteří se chtějí pokochat krásami Prahy. Nastoupit teď do ní budou moci na nově otevřené zastávce ve Stromovce. Planetárium Praha, jak se zastávka jmenuje, v pátek slavnostně otevřeli zástupci vedení Prahy a Dopravního podniku.

"Když v roce 1942 Němci rozebrali trať do Královské obory, ona už pak nebyla nikdy obnovena, pouze krátká část jedné koleje, protože ta trať byla původně dvoukolejná k planetáriu. My jsme dnes zahájili provoz historické linky č. 41 ze zastávky Planetárium Praha do Vozovny Střešovice. Je to v podstatě takový příspěvek k diskuzi, zda by nebylo správné do Stromovky jezdit s těmi tramvajemi systematicky, jestli se nemáme do budoucna snažit pokusit tu válečnou škodu napravit," řekl Jan Šurovský, technický ředitel DP hl. m. Prahy.

Zastávka je pouze nástupní. Souprava do ní po výstupu cestujících zacouvá. Sloužit bude pouze pro speciální turistickou tramvaj č. 41, kterou tvoří historické vozy.

"Myslím si, že je vidět, že ta tramvaj je v symbióze i s parkem, s tím prostředím, že to tu nic neničí a jsem velice rád, že jsme ten kousek dne mohli využít a otevřít novou zastávku. Moc zastávek nových určitě nebudu otevírat za celou svou politickou kariéru," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Historická tramvaj není začleněna do systému PID a má speciální jízdné. Lítačka v ní tedy neplatí. Časy odjezdů jsou vyznačeny na informační tabuli, kterou vyrobili taktéž v historickém stylu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu