• Načítám...
>

Zpěvák skupiny Wohnout převzal cenu Křesadlo

  • 25. dubna 2019,
  • 7:27,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Křesadlo - to je název ceny pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci a kterou v rezidenci pražského primátora udělují zástupci Centra pro dobrovolnictví už téměř 20 let. Letos ji převzal také známý hudebník ze skupiny Wohnout Jan Homola.

Reklama

V rezidenci pražského primátora byla už po 19. slavnostně udělena cena Křesadlo. Tu si odneslo 10 dobrovolníků, kteří pomáhají konkrétním lidem nebo se věnují různým komunitám.

"Práce dobrovolníků pro naši nadaci je nesmírně cenná, protože to je volný čas lidí známých a neznámých, který nezištně věnují na pomoc potřebným. Jsou to lidé, kteří nám pomáhají, poskytují své know-how, např. píšou články, dělají grafickou práci a všeho si velice ceníme, protože často bychom si tuto práci nemohli z finančních důvodů ani dovolit," řekla Monika Granja, ředitelka Výboru dobré vůle - Nadace O. Havlové.

Mezi desítkou oceněných dobrovolníků, které komise vybrala z 21 nominovaných, byl i zpěvák a kytarista skupiny Wohnout - Jan Homola. Hudebník vymyslel a zrealizoval projekt Kytara pro Maxima.

"To byla sbírka, která vznikla z jedné mé kytary. Rozhodl jsem se, jelikož se snažím pomáhat často, že bych udělal sólový projekt. Vzal jsem jednu svou kytaru a za rok jsem na ní sesbíral spoustu podpisů známých umělců, sportovců, doktorů, prostě známých osobností. Tu kytaru jsem potom vydražil ve spolupráci s Nadací Olgy Havlové. Celkem se vydělalo asi 200 tisíc korun," řekl Jan Homola, hudebník.

Tato částka nakonec rodině Maxima, který trpěl vzácným mabry syndromem, umožnila pořízení zdravotnických pomůcek, aby chlapec mohl zůstat v domácím prostředí. Cenu Křesadlo všem 10 vybraným dobrovolníkům předal primátora hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

"Určitě všichni chceme, aby ČR a Praha byla na špici ekonomického vývoje, ale dobrovolnická práce je o něčem jiném. To je o tom, že se člověk vzdá části svého volného času pro to, aby udělal něco pro ostatní zadarmo a myslím si, že to je také něco, co do vyspělé společnosti patří," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Vedle samotné ceny získali všichni dobrovolníci také pamětní diplom a květinu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu