• Načítám...
>

Festival Open House Praha nabídne 80 budov

  • 8. května 2019,
  • 20:30,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

V hlavním městě se uskuteční už pátý ročník festivalu Open House Praha. Ten otevře brány 80 běžně nepřístupných budov a prostorů. Akce se uskuteční 18. a 19. května.

Reklama

Open House Praha. To je festival, který se letos bude konat už popáté. 18. a 19. května se opět otevřou běžně nepřístupné architektonicky zajímavé objekty. Zapojí se celkem 80 budov.

"Na našich webových stránkách už máme spuštěné všechny objekty a je možné si je filtrovat. Buďto podle městských částí, oblasti nebo typologie. Každého zajímá něco jiného, někdo chce jít do sklepení, někoho zajímají historické paláce, někoho moderní šetrná architektura a někoho výhledy na Prahu. Takže diváci si mohou už teď filtrovat budovy, které je zajímají," řekla Andrea Šenkyříková, zakladatelka a ředitelka festivalu.

Festival se v letošním roce rozprostře na území deseti městských částí a těšit se můžete na 38 nových objektů. Záštitu nad celou akcí poskytlo hlavní město Praha.

"Záštitu udělal jak pan primátor, tak několik jednotlivých radní včetně mě a zároveň jsme zpřístupnili několik budov v majetku hlavního města Prahy. Týká se to primárně Desfourského paláce, dále to jsou radniční domy a rezidence primátora," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Jedním z objektů, kam mohou zájemci během konání festivalu zavítat, je i Strahovský stadion..

"Strahov je unikátní svou velikostí, jedná se o jeden z největších otevřených stadionů na světě a také jeden z největších sportovních brownfieldů na světě, protože je obtížně využitelný a je to i veliká výzva pro architekty urbanisty, co s touto památkově chráněnou stavbou dál, takže je to několik věcí najednou," řekl Petr Kučera, architekt.

Vstup do všech budov bude zdarma bez předchozí registrace. Kompletní informace jsou na webových stránkách www.openhouse.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu