• Načítám...
>

Magistrát a Staroměstská radnice hostí výstavu

  • 9. května 2019,
  • 8:35,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Přízemní chodby Magistrátu hl. m. Prahy, ale i Staroměstská radnice. To jsou prostory, kde celorepublikový spolek Kroužky pro děti, který letos oslavil své 20. výročí, pořádá výstavu obrázků a keramických výrobků.

Reklama

U příležitosti 20. výročí existence celostátního školského zařízení Kroužky pro děti proběhla soutěž o nejlepší rukodělný výtvor. Do projektu se zapojilo více než tisíc dětí z celé ČR. Nejzajímavější výkresy na téma kouzelný vesmír si teď veřejnost může prohlédnout na chodbách pražského magistrátu.

"Máme připravenou expozici z obrazů, kde děti používaly různé techniky. Teď mi tady prozradila paní učitelka Vlčková ze ZŠ Chodovické jednu zajímavou techniku, že dokonce jeden obraz malovali a doplňovali barvami na vajíčka," řekla Marie Vraná Růžička, generální ředitelka školského zařízení Kroužky.

anketa

Druhá část výstavy probíhá ve druhém patře Staroměstské radnice. Vystaveny jsou tady primárně keramické výrobky.

"Je tam zhruba tisíc exponátů od tisíce malých umělců z našich tvořivých kroužků. Je to tedy téma řek, moří a oceánů. Jsou tam krásné práce, korály, mořští živočichové, různě ztvárněná voda, co nám vše dovolí práce s keramickou hlínou. Expozice se opravdu velmi povedla. Já jsem pyšná na všechny naše děti," řekla Marie Vraná Růžička.

Výstava keramické a prostorové práce na Staroměstské radnice bude veřejnosti přístupná až do 12. května. Kresby a malby na pražském magistrátu pak až do konce měsíce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu