• Načítám...
>

Lidé blíže poznávali státy EU díky festivalu

  • 11. května 2019,
  • 15:14,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Na Střeleckém ostrově se konal festival pořádaný u příležitosti oslav Dne Evropy 9. května a 15. výročí vstupu České republiky do Evropské unie. A pro návštěvníky byl připraven bohatý program. Od koncertů až po stanoviště jednotlivých zemí.

Reklama

Belgie, Itálie nebo třeba Polsko. I tyto státy lidé mohli blíže poznat díky festivalu, který se konal na Střeleckém ostrově u příležitosti oslav Dne Evropy a 15. výročí vstupu České republiky do Evropské unie.

"Na Střeleckém ostrově jsme připravili hodně zábavy a poučení pro všechny věkové kategorie od dětí až po seniory, máme tu stánky 50 partnerů - nevládní organizace, kde můžete vyhrát zajímavé ceny, můžete se dozvědět info o evropských krajinách," řekl Peter Zsapka, organizátor akce.

"Nabízíme prospekty, ve kterých se mohou dozvědět základní informace o Maltě, kdy je tam nejlepší jet, co tam musí vidět," řekla Jana Zbořilová, zástupkyně Air Malta.

"Návštěvníci tady mohou vidět tzv. mateřský balíček, což je něco, co ve Finsku dostane každá matka po narození dítěte a je to celá výbava pro dítě. Je to jedna z takových věcí, která charakterizuje ten finský sociální stát," řekl Petr Kujal, zástupce finského velvyslanectví.

anketa

A v rámci doprovodného programu se návštěvníci mohli těšit také na debaty, které se konaly na hlavním pódiu. Jedné z nich se zúčastnil také pražský primátor Zdeněk Hřib.

"Měli bychom více využívat potenciál, který nám nabízí EU - například tady v Praze máme Evropskou kosmickou agenturu, která se bude ještě rozšiřovat a to je záležitost, kde by město mělo lépe spolupracovat s tou evropskou agenturou tak, aby docházelo k rozvoji," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Společně s pražským primátorem na pódiu debatoval také ministr zahraničí Tomáš Petříček či eurokomisařka Věra Jourová. Politiky pak po šesté hodině večer na pódiu vystřídaly hudební kapely.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu