• Načítám...
>

Jubilejní májová výstava nadchne skalničkáře

  • 11. května 2019,
  • 17:38,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Klub skalničkářů Praha pořádá v těchto dnech v zahradě vedle Faustova domu na Karlově náměstí jubilejní 50. májovou výstavu. Zájemci mohou obdivovat nejen skalničky ale i venkovní orchideje a další neobvyklé rostliny.

Reklama

Nespočet dřevin, azalek, rododendronů, skalniček ale i vzácných rostlin mohou návštěvníci obdivovat v zahradě vedle Faustova domu na Karlově náměstí. Pražský Klub skalničkářů tady totiž připravil jubilejní 50. májovou výstavu.

"Máme tady našich členů spoustu rostlin z různých světadílů. Letos, pro tu 50. výstavu, nám jeden člen dodal i rostliny z Jižní Ameriky a Afriky," řekl David Stádník, předseda Klubu skalničkářů Praha.
Většina návštěvníků sem dochází hlavně načerpat inspiraci a zároveň si vzájemně předat cenné pěstitelské zkušenosti.

anketa

Součástí výstavy je i prodej skalniček a jiných cizokrajných rostlin, o které je vždy velký zájem.

"Máme tady komisní prodej, takže členové si sem přinesou své přebytky, které mají, které se jim podaří vypěstovat na svých zahradách a my je tady zprostředkováváme pro návštěvníky tak, aby to, co tady uvidí a bude se jim to líbit, mohli případně i odnést. Pokud mají chuť a peníze," řekl David Stádník.

Expozice je veřejnosti přístupná do 24. května. Zájemci si mohou zároveň objednat i komentovanou prohlídku s odborníkem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu