• Načítám...
>

Oprava mostu u Ořechu omezila dopravu

  • 11. května 2019,
  • 14:49,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Řidiči jedoucí po pražském okruhu D0 musí počítat s dopravními komplikacemi. Z důvodu opravy mostu u Ořechu je tu omezen provoz a tvoří se tu dlouhé kolony. Opravy potrvají až do června.

Reklama

TSK opravuje most přes pražský okruh D0 u Ořechu. Jedná se o jeho kompletní rekonstrukci, která byla zahájena v březnu letošního roku na horní části mostu.

"Kde byl provoz veden kyvadlově pouze do jednoho pruhu. Řídí ho signalizace," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

V současné době se provádí oprava i spodní části tzv. nosné konstrukce mostu.

"Tedy plášť mostu a také pilíře. Bude se sanovat spodní římsa a další části mostu, které potřebujeme dělat ze speciální konstrukce," řekla Barbora Lišková.

Z toho důvodu je v těchto místech na Pražském okruhu omezena doprava.

"Řidičů se to dotkne tak, že ti, co pojedou od D1, tak jeden jízdní pruh pojede po jízdním pásu tak, jak byli zvyklí, druhý bude převeden do protisměru. Na druhé straně budou dva jízdní pruhy v jednom směru, jeden bude zúžený. Toto omezení je rozděleno na dvě části, kdy my do poloviny června máme stranu směrem na D1, poté se to bude překlápět na druhou stranu. Také budou vždy zachovány dva jízdní pruhy v obou směrech, z nich jeden bude převeden do protisměru," řekla Barbora Lišková.

Rekonstrukce mostu vyjde na 25,5 milionu korun a skončit by měla nejpozději 13. července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu