• Načítám...
>

Hradební korzo rozšíří hlavní promenádní ulice

  • 13. května 2019,
  • 22:39,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Území bývalých staroměstských hradeb v Praze by mohlo mít již brzy novou tvář. Hradební korzo, které se rozpíná od mostu Legií u Národního divadla až po Štefánikův most u Revoluční ulice, má projít celkovou revitalizací.

Reklama

Hradební korzo je nepochybně jedno z nejvýznamnějších míst v Praze. V posledních letech se mu nedostávalo potřebné pozornosti a to se odrazilo na kvalitě veřejných prostranství. Nyní vzniká koncepce, která představí ucelenou vizi o tom, jak se třída stane příjemnějším a celkově lépe fungujícím místem. Koncepci má vypracovat IPR hl. m. Prahy. Zadání dostal od Magistrátu hl. m. Prahy.

"Ten úkol je zpracovat jeden koncepční materiál, který všechny tyto materiály dá dohromady, zváží dopravní obsluhu toho území, např. případné zavedení tramvaje, charakter těch jednotlivých území. A ten materiál bude mít charakter koncepční studie," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Revitalizace se týká hlavní páteřní komunikace, která sleduje původní rozsah hradebního systému Starého města a je v centru pražské památkové rezervace. Hradební korzo, vedoucí přesně po linii starých městských hradeb, má za cíl podpořit rozšíření hlavní promenádní obchodní ulice z dnes vymezeného úseku Jungmannovo náměstí - náměstí Republiky do celého území od mostu Legií až po Štefánikův most.

"Předpokládám, že to má směřovat ke zušlechtění a zkrásnění centra Prahy, pražské památkové rezervace, památky UNESCO. A já jsem připraven s naším týmem se na té věci podílet a hledat správné řešení," řekl Ondřej Šefců, ředitel ÚOP NPÚ.

Projekt bude nutné komunikovat nejen s NPÚ ale napříč všemi dotčenými aktéry, kterými jsou DPP, TSK nebo MČ Praha 1.

"My bychom si přáli aby zde byl městský bulvár, který bude více pro pěší, abychom redukovali dopravu automobilovou, abychom byli schopni toto místo přetvořit na pěší zónu, která by ale samozřejmě nabízela i absolutní komfort pro rezidenty," řekl Petr Hejma, místostarosta MČ Praha 1.

Nyní tedy mohou hlavní aktéři na koncepci začít pracovat. A na to, jakou bude mít projekt podobu, si počkáme rok. To je totiž čas, který byl pro jeho zpracování stanoven.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu