• Načítám...
>

Operační středisko Krizového štábu je opravené

  • 14. května 2019,
  • 18:33,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Hlavní město představilo nově zrekonstruované Operační středisko Krizového štábu hl. m. Prahy. To nyní disponuje novými technologiemi a systémy, které pomohou nejen při povodních. Modernizace Operačního střediska vyšla magistrát na 55 milionů korun.

Reklama

Velkoplošná stěna složená z LCD obrazovek, moderní technologie i nové zázemí pro zaměstnance. Tak vypadá Operační středisko Krizového štábu hl. m. Prahy po rekonstrukci.

"Právě se nacházíme na Mariánském náměstí v budově magistrátu na Nové radnici. Tato místnost je Operační středisko Krizového štábu. To, co vidíte zde okolo, především tedy tu hlavní obrazovku složenou z jednotlivých obrazovek, je online přenášejí pražského kamerového systému, do kterého je zapojeno až 4,5 tisíce kamer. Je to online dohled nad Prahou, nad systémy Prahy. Není to pouze nad ulicemi, je to nad metrem, nad jednotlivými systémy zabezpečení i vodovodů, kanalizací," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nové pracoviště poslouží především při velkých mimořádných událostech, jako jsou např. dopravní nehody či povodně.

"Celá rada byla proškolena např. pro příklad povodní. Já doufám, že letos nám povodně nehrozí. To pracoviště tady bude využíváno nejen pro případy takovýchto velkých mimořádných událostí. Každodenně tady probíhá koordinace a setkávají se tady informace z různých zdrojů tak, abychom byli informováni o tom, co se děje ve městě. Mně neustále chodí SMS informace z Operačního střediska Krizového štábu o tom, kde je třeba nějaké riziko ve městě," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Celková rekonstrukce Operačního střediska Krizového štábu hl. m. Prahu vyšla magistrát na 55 milionů korun.

"Samozřejmě ta oprava a kompletní rekonstrukce nejenom infrastruktury a zařízení, které tady vidíte, ale i celého zázemí, tedy včetně stavebních úprav, byla nutná vzhledem k tomu, že je třeba reagovat na stále rostoucí a zvětšující se bezpečnostní hrozby," řekl Josef Macháček, ředitel Odboru bezpečnosti MHMP.

Zaměstnanci Operačního střediska situaci v metropoli monitorují nepřetržitě a jsou tak schopni okamžitě reagovat na případnou hrozbu. Spolupracují navíc také s ostatními složkami IZS.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu