• Načítám...
>

Studenti Erasmu se loučili na pražské radnici

  • 14. května 2019,
  • 19:15,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Studenty ze čtyř zemí včetně studentů z Prahy, kteří jsou zapojeni do programu Erasmus, přijal na Staroměstské radnici primátor hlavního města Zdeněk Hřib. Studenti ze Španělska, Belgie a Francie tak ukončují dvouletý program pro střední školy právě v Praze.

Reklama

Čtvrtá, tedy poslední, výměna dvouletého projektu programu Erasmus. Při příležitosti ukončení tohoto projektu se studenti setkali s radními Magistrátu hl. m. Prahy.

"Pro nás je program Erasmus klíčem k vybudování moderního nového školství. To znamená takového, které překračuje národní hranice a kde se jednotlivé školské programy v různých zemích doplňují," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Devatenáct českých studentů hostí šest španělských, šest belgických a 7 francouzských studentů.

anketa

Tématem projektu jsou občanské vědy, tedy spolupráce středních škol s univerzitami a vědeckými pracovišti.

"Snažíme se seznámit a navštěvovat pracoviště, kde mají možnost vidět právě tyto příležitosti, tedy lékařská pracoviště, technická pracoviště a mají také možnost na těchto pracovištích si vyzkoušet nějaké experimenty," řekl Jakub Šafařík, pedagog.

Součástí programu a slavnostního přijetí studentů v Brožíkově sále Staroměstské radnice byla i prohlídka prostor této pražské památky. 

"Jsou v plánu další programy v rámci projektu Erasmus. A to nejen pro ty vysokoškolské, které jsou ty nejvíce známé, ale právě i pro střední školy, pro profesionální školství i pro samotné pedagogy," řekl Vít Šimral.

Soudě dle spokojených výrazů studentů se ti příští mají opravdu na co těšit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu