• Načítám...
>

Botanická zahrada nabízí edukativní programy

  • 16. května 2019,
  • 14:39,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Botanická zahrada nabízí prohlídku expozic s průvodcem a výukové programy související třeba s botanikou či ekologií. Programy jsou určeny pro žáky a studenty všech věkových kategorií.

Reklama

Chcete si zpestřit návštěvu Botanické zahrady? Pak se nechte v prostorách skleníku Fata Morgana i po venkovních expozicích provést průvodcem, který vám poví vše, co souvisí s botanikou, ekologií či ochranou životního prostředí. Stačí jen zvolit konkrétní téma. Edukativní programy jsou určeny primárně mateřským, základním a středním školám.

"V současné době probíhá výstava motýlů, takže spousta prohlídek je zaměřena právě na využití tohoto programu, který tady máme. Žáci se seznamují s vývojem motýlů. Máme tady ale i programy ohledně využití subtropických rostlin, tropických rostlin, použití kakaa," řekl Miroslav Malý, metodik Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Vzdělávací programy a prohlídky, které trvají přibližně hodinu, podporuje pražský magistrát. Začínat mohou v dopoledních i odpoledních hodinách a lze je absolvovat i v anglickém jazyce.

"Je to celkem propracovaný systém. Děti si zaplatí vstupné a 300 korun za průvodce. Takto Botanickou zahradu v loňském roce navštívilo až 25 tisíc dětí," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Pracovníci Botanické zahrady zvládnou zpravidla 6 až 12 prohlídek denně. U jedné takové jsme se objevili s kamerou. Výukový program byl šitý na míru prvňáčkům. A o čem výklad byl nám už řekla jedna z průvodkyň.

"Jak vlastně vzniká ten motýl, jeho vývoj, jak se děti mají k motýlům chovat, ukážeme si housenky, vajíčka, kukly a celou fázi toho motýla," řekla Martina Romaňuková, průvodkyně Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Metoda výuky měla záhy pozitivní ohlas. S pozorností a zájmem dětí byla spokojena i jejich třídní učitelka.

"Myslím si, že byly velmi vnímavé a aktivní," řekla Petra Bařtipánová, učitelka ZŠ Dr. E. Beneše.

A to jsme si hned ověřili. Tak tedy, děti, co jste se dnes dozvěděly?

anketa

Výuku a prohlídku si může řídit i sám pedagog školy. Stačí když využije pracovních listů, které pro tyto účely Botanická zahrada připravila. K dispozici jsou na webových stránkách zahrady či na všech jejích pokladnách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu