• Načítám...
>

Maturanti ukončili zkoušku banketem

  • 16. května 2019,
  • 14:52,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Zkoušku z dospělosti v těchto dnech skládají také studenti SOŠ a SOU v Čakovicích. Závěrečnou část jejich praktické maturitní zkoušky mohli na slavnostním banketu zhodnotit pozvaní hosté a především maturitní komise.

Reklama

Žáci 4. ročníku studijního oboru gastronomie SOŠ a SOU v pražských Čakovicích prezentovali své dovednosti na slavnostním banketu. Ten byl závěrečnou částí jejich praktické maturitní zkoušky.

"Už mají za sebou písemné práce, mají za sebou testy ze státní maturity a v této době předvádějí své dovednosti v tom, že obsluhují a vaří během toho týdne, kdy je praktická část zkoušky. A vyvrcholením té praktické části zkoušky je právě tento slavnostní maturitní banket pro 28 osob," řekla Věra Nováková, ředitelka školy.

Mezi hosty byla přítomna i maturitní komise, která hodnotila práci číšníků.

"Pozor si musí dát hlavně na úpravu, na spokojenost hostů, na prezentaci své práce, rozlévání nápojů a v neposlední řadě na příjemné vystupování," řekl Jan Rezek, zástupce ředitele pro praktické vyučování.

Pod dohledem hodnotící komise byli také kuchaři, kteří připravovali menu o 5 chodech.

"Tam se hodnotí jakost pokrmu, kvalita, chuť a prezentace na talířích," řekl Jan Rezek.

Na maturitní banket dohlížela i zástupkyně Hospodářské komory. Někteří studenti se tak mimo úspěšně složené maturitní zkoušky mohou dočkat vyznamenání této instituce.

"Když žáci potom uspějí výborně a budou mít vyznamenání a po celou dobu studia nebudou mít z odborného výcviku horší známku než dvojku, dostanou vyznamenání Hospodářské komory, které se předává opravdu slavnostně v září po ukončení toho studia," řekla Věra Nováková.

Ohodnocení Hospodářské komory za vysokou kvalitu praktické přípravy zároveň dostává i škola. Ta se mimo jiné může pochlubit i oceněními z mnoha gastronomických soutěží.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu