• Načítám...
>

Praha postaví záchrannou stanici pro zvířata

  • 16. května 2019,
  • 16:02,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Praha postaví novou záchrannou stanici pro volně žijící živočichy. Výstavba vyjde na více než 100 milionů korun. Záchranná stanice v Jinonicích, kterou spravují Lesy hl. m. Prahy, se tak dočká zcela nové podoby.

Reklama

Mláďata muflona, krkavec nebo třeba malá kachňata. Všechna tato zvířata mají jedno společné. Kvůli nepřízni osudu se ocitla v Záchranné stanici hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy. Ta se nachází v Jinonicích a už brzy se promění k nepoznání.

"Mohu říci, že je v dezolátním stavu. Proto jsme se rozhodli pro celkovou přestavbu této záchranné stanice. Máme hotovou projektovou dokumentace, která je připomínkována dotčenými orgány," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Záchranná stanice pro volně žijící živočichy, kterou spravují Lesy hl. m. Prahy od roku 2012, se tak dočká zcela nové podoby.

"Nová záchranná stanice bude stát tam, kde teď momentálně stojíme. Měla by tu vzniknout budova s důstojným zázemím jak pro zaměstnance, tak pro živočichy. Měla by tu být taktéž budova izolace, případně nakažených živočichů, kteří by se měli přijímat tam. Dále specializované voliéry na šelmy, veverky, vodní ptáky a taktéž tu budou 2 rozlétávací voliéry," řekl Václav Nejman, vedoucí Záchranné stanice hl. m. Prahy.

Stavba nové záchranné stanice vyjde Prahu na zhruba 150 milionů korun. Práce by podle náměstka primátora Petra Hlubučka mohly začít už příští rok na jaře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu