• Načítám...
>

Rychlá auta a vrtulníky ovládly hradecké letiště

  • 21. května 2019,
  • 9:32,
  • PRAHA,
  • Markéta Pospíšilová

Reklama

Závodní speciály, více než 100 letadel a vrtulníků, krásné ženy a nepřeberné množství adrenalinových zážitků. To vše nabídl další ročník Rally a Helicopter Show v Hradci Králové. Bohatý program ve vzduchu i na zemi si nenechalo ujít více než 20 tisíc návštěvníků. Rozhodně se nemuseli jen koukat. Do programu se mohli aktivně zapojit.

"Je tady možnost se svést v závodních autech, máme tady kolem stovky aut a to opravdu špičkových, která se účastní mistrovství republiky nebo Evropy a každý si může vyzkoušet místo na horkém sedadle spolujezdce. Jsou tady i čtyřkolky, každý může bagrovat nebo si zkusit narazit autem do překážky," řekl Karel Pohner, organizátor Rally Show.

"Dnes jsme vozili děti z dětského domova, které nemají nikdy šanci se v takovém vozidle svézt. Je to příležitost pro všechny lidi, aby viděli, že to nejsou jen blázni za volantem, ale že je to krásný požitek ze svezení," řekl Karel Macek, jezdec.

anketa

Na hradeckém nebi se během Helicopter Show představili akrobati Petr Kopfstein a mistr světa Martin Šonka, kteří hájí české barvy v letecké sérii Red Bull Air Race. Lidé mohli vidět v akci i známý vrtulník ze seriálu M.A.S.H. nebo složky IZS. Rally show pak nabídla přehlídku současných i historických sportovních vozů, závody na okruhu nebo akrobatická vystoupení.

"Já tady jsem kvůli kaskadérské show na motorce - sportovní disciplína je to stunt riding," řekl Pavel Vik, motocyklový kaskadér.

Rally a Helicopter Show se takto dohromady koná už pět let. A kdo nestihl letošní ročník, tak nemusí zoufat. Opět za rok se milovníci adrenalinu sejdou na hradeckém letišti znovu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu