• Načítám...
>

Praha 13 opět zorganizovala Ideathon

  • 21. května 2019,
  • 10:31,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Městská část Praha 13 zorganizovala v pořadí třetí ze čtyř plánovaných nápadových maratonů. Tříčlenné týmy řešily v prostorách multifunkčního střediska KD Mlejn ve Stodůlkách problémy Prahy 13 a měly tak možnost pozitivně ovlivnit život své městské části.

Reklama

Maraton nápadů v KD Mlejn už má za sebou třetí ročník. Jde o projekt, ve kterém má Praha 13 celorepublikové prvenství.

"Ideathon vychází z hackathonů, které se tady v ČR dělají, ale MČ chtěla inovovat tento program i pro městské části a získali jsme na to peníze z evropských fondů a stali jsme se pilotním projektem pro celou ČR," řekla Ivana Todlová, zastupitelka MČ Praha 13.

"Každý ročník má jiná témata - tentokrát to byla technická infrastruktura parkování, což je veliký problém na Praze 13, zdravotnictví a sociální oblast," řekl Petr Vaňásek, organizátor soutěže.

"Výsledky se potom budou projednávat na radnici MČ Praha 13 - to znamená ve výboru pro evropské fondy a budeme se snažit zařadit ty nejlepší projekty, které budou moci být realizovatelné, i do strategického plánu MČ Praha 13," řekla Ivana Todlová.

Soutěže se účastní především studenti z Gymnázia Jaroslava Heyrovského.

"Je to pro MČ důležité zapojit mladé do dění, oni tady jednou budou žít a pracovat, možná budou na té radnici, tak ať si to také vyzkouší, co to vše obnáší. I oni musí mít nějaké vize, musí mít projekty, aby tu MČ posouvali dopředu," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

S vítězným nápadem letošního Ideathonu přišel tým Markuto, který reagoval na výzvu zdravotnictví - a to inteligentní krabičkou na léky s aplikací umožňující hlídat dávkování léků na dálku. Druhé místo obsadil nápad na vylepšení parkování a třetí si odnesl tým, který se zabýval bezpečnostními tlačítky na nebezpečných místech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu