• Načítám...
>

Klusáci běželi pod záštitou primátora

  • 21. května 2019,
  • 10:48,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Na závodišti ve Velké Chuchli se konal již třetí pražský klusácký dostihový den. Běželo se celkem osm dostihů, z nichž nejvýznamnější byla Velká cena primátora hlavního města Prahy.

Reklama

Název hlavního dostihu třetího klusáckého dostihového dne ve Velké Chuchli se stal výrazem poděkování hlavnímu městu Praze za podporu tohoto sportu.

"Co byste vzkázala hlavnímu městu Praze, že podporuje klusáky?"

"Že je to moc dobře, je to hezký sport. Bohužel u něj není moc lidí a každá podpora je úžasná," řekla Veronika Poršová, vítězka dostihu.

Velká cena primátora hl. města Prahy se běžela pod záštitou primátora a u dekorování vítězky Veroniky Poršové samozřejmě nesměl chybět zástupce vedení města - člen městské rady Jan Chabr.

"V tomto prvním pololetí jsme klusáky podpořili, bylo to částkou 245 tisíc korun a o té další podpoře se bude ještě rozhodovat, ale za mě osobně na podpora klusákům náleží," řekl Jan Chabr.

"Já si myslím, že klusáci si svou podporu od hlavního města zaslouží, i to, že je v posledních letech Praha podporuje - za to patří dík hlavnímu městu a hlavně klusáci k Praze patří už velmi dlouho," řekl Petr Malík, komentátor dostihů.

"Je to svým způsobem trošku netradiční sport, který má v českých kořenech velikánskou tradici a myslím si, že by byla škoda, kdyby bez té poměrně významné městské podpory tento sport skoro zanikl, protože není komerčně úplně atraktivní - obecně jako celý koňský sport v Čechách, oproti jiným sportovním odvětvím. V tomto případě je podpora města na místě," řekl Jan Chabr.

Na rozdíl od jiných evropských zemí jsou u nás klusáci a jezdecký sport obecně skutečně ve srovnání s jinými sporty popelkou.

"Stejně veliké je Švédsko - tam se běhá 8000 dostihů za rok a tady 120. Je to hodně dané o tom, že dlouhá léta se v Česku nedaří dostihovým sázkám," řekl Petr Malík.

Klusáci v Praze budou tedy závislí na štědrých sponzorech i v budoucnosti a jejich příznivcům nezbývá než doufat, že se najdou a že je hlavní město bude i nadále inspirovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu