• Načítám...
>

Káranský vodovodník se těšil z krásného počasí

  • 21. května 2019,
  • 11:10,
  • PRAHA,
  • Blanka Holoubková

Zasportovat si s rodinou a pobavit se. Přesně s tímto cílem zamířili milovníci cyklistiky a pěší turistiky do obce Káraný. V sobotu se tam totiž uskutečnila tradiční akce Pražských vodovodů a kanalizací nazvaná Káranský vodovodník. Ta kromě sportovního zážitku nabídla i prohlídky úpravny vody.

Stáhnout video
Reklama

Přestože na letošní 3. ročník akce Káranský vodovodník počasí vyšlo na jedničku, velká část návštěvníků s potvrzením své účasti váhala. 

"V letošním roce byl trochu problém kvůli počasí, takže lidé se hlásili až opravdu na poslední chvíli. Ale dnes přišlo více než 300 lidí. Vloni to bylo třeba 500," řekla Jitka Fialová, manažerka komunikace PVK.

Káranský vodovodník je akce určená pro celé rodiny. Pro ty, kteří si chtějí zasportovat, pobavit se, něco se dozvědět a také se svou účastí podílet na pomoci druhým.

"Přispíváme za každého sportovce 100 korun na charitativní účely a přispíváme společnosti Asistence, která se stará o handicapované," řekla Jitka Fialová.

Pro letošní ročník bylo připraveno několik cyklotras a také tras pro běžce nebo pro pěší. Nejvíce lidí se ale vydalo na trasu na kole.

anketa

Zájemci se vydali na prohlídku Úpravny vody Káraný. Během dne se tu konaly 4 komentované prohlídky.

"Lidé si prohlédnou hlavní čerpací stanici odkud se čerpá voda z Káraného do Prahy. A následně na odželezovnu, kde je technologie odželeznění části vody z artéského zdroje. Je to vlastně provzdušnění a následně filtrace. Takže tam přímo vidí tu vodu, protože jinde tady u nás ta voda vidět není, jelikož vše je v potrubí," řekl Ladislav Herčík, manažer Úpravny vody Káraný.

Káranský vodovodník už potřetí pořádaly PVK.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu