• Načítám...
>

Pražská záchranka reklamuje nové vozy

  • 21. května 2019,
  • 15:23,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Reklama

Zbrusu novými sanitními vozy mohla již od listopadu loňského roku disponovat pražská záchranka. Celkem 30 si jich totiž objednala u vítěze veřejného výběrového řízení firmy BAUS-AT CZECH. Jenže dodavatel nedodržel termín dodání a navíc se u každé sanity vyskytly závady, které nedovolují vozidla užívat. Zdravotnická záchranná služba chce mít nové sanitky zpět co nejdříve. Postupuje tak proto na základě řádných reklamačních protokolů, které vycházejí ze smlouvy.

"Je to velké zklamání nejen pro management organizace, ale i pro samotné záchranáře. Nicméně i přes tyto komplikace je poskytování přednemocniční neodkladné péče plně zajištěno i s rezervami," řekla Jana Poštová, tisková mluvčí ZZS hl. m. Prahy.

Pražská záchranná služba má nyní ve vozovém parku 68 záchranářských a 12 lékařských vozidel. Na denní směnu je v provozu asi 35 záchranářských posádek. Rezerva je tedy podle mluvčí dostačující. Pokusili jsme se dodavatelskou firmu kontaktovat, abychom zjistili, za jak dlouho je schopna nová vozidla záchrance dodat a co mohlo být příčinou tolika závad. Podle obchodního rejstříku má firma BAUS-AT CZECH sídlit ve Vojtěšské ulici č. 6 v Praze 1. Nikoho se nám ale nepodařilo zastihnout. A to ani telefonicky. Závady o nových vozů se nejčastěji vyskytují v oblasti elektroinstalace. Došlo např. k 75 poruchám řídící jednotky.

"Konkrétně se jedná o 30 sanitních vozidel a jsou i závady, které se vyskytují na každém z těchto automobilů," řekla Jana Poštová.

Zdravotnická záchranná služba hlavního města plánuje mít na základě schválené koncepce celkem 80 záchranářských vozidel, jejichž stáří nebude přesahovat 6 let a ujeto nebudou mít více než 300 tisíc kilometrů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu