• Načítám...
>

Na Jižní spojce se opravují dva mosty

  • 21. května 2019,
  • 15:57,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V pátek 17. května odstartovala první etapa oprav na dvou mostech nad ulicí Rabakovská. Opravy zajišťuje Technická správa komunikací. Na mostech se provádí ztužování žeber na mostních závěrech.

Reklama

Dva víkendy mimo dopravní špičku si vybrala TSK hl. m. Prahy na opravy dvou mostů nad ulicí Rabakovská. Opravy probíhají ve 2 etapách. Tu první už mají pracovníci TSK za sebou.

"Jedná se o běžnou údržbu. To znamená, že budou ztužována žebra u mostních závěrů. Jedná se o část, která je ve vozovce, která bude muset být u těchto mostních závěrů odbourána. Bude se jednat o 2 mosty. Je to most na Jižní spojce, ale pouze ve směru od Lanového mostu z centra. Práce budou začínat vždy večer od 21:00 a skončí v neděli před dopravní špičkou v 15:00," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

K opravám mostů přikročila TSK v rámci běžné údržby. Ztužování žeber ve vozovce u mostních závěrů provádí v tomto případě za pomoci betonu a pryskyřice.

"Každý most má jednotlivé součásti. Mostní závěry jsou části mostu, které umožňují pohyb jednotlivých částí toho mostu. Jsou různého typu a vždy musí projít pravidelnou údržbou po určitém čase, kdy jednotlivé součásti mostů dožívají. Proto přistupujeme k této opravě," řekla Barbora Lišková.

Další opravy, tentokrát v pravé části vozovky, budou probíhat opět při sníženém provozu, tedy o víkendu. A to od pátku 24. května do neděle 26. května. Doprava bude opět vedena ve 2 zúžených pruzích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu