• Načítám...
>

Pracovníci IZS učí děti jak předcházet nebezpečí

  • 22. května 2019,
  • 18:26,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Pracovníci Integrovaného záchranného systému učí děti v mateřských školách jak se chovat v nebezpečných situacích a také jak jim předcházet. To vše v rámci Bezpečnostní průpravy dětí předškolního věku. Interaktivní přednášky organizuje spolek Prevence dětem, projekt podpořilo také vedení hlavního města.

Reklama

Jak předejít požáru, jak jednat s cizími lidmi a jak se třeba rozhodně nechovat venku na hřišti. To ukázali pracovníci IZS dětem v MŠ v Praze - Záběhlicích. A to v rámci bezpečnostní průpravy dětí předškolního věku - interaktivních přednášek, při kterých jsou děti rovnou vtaženy do děje.

"Záchranáři jim vypráví, mají obrázky toho, co děti dělají na hřišti a doma, kde nejsou rodiče, co dělají špatně. Povídáme si o tom, co by se jim mohlo stát. Co se týká hasičů, tam je to zase prevence s ohněm, co může nastat doma, co může nastat v přírodě. A Městská policie má zaměřený program na šikanu, domácí násilí, jak správně přecházet silnici, rozpoznávání dopravních značek," řekl Martin Štolc, předseda spolku Prevence dětem.

Děti jsou rozděleny do 3 skupinek, které se na jednotlivých stanovištích vystřídají. Tyto akce ve školkách pořádá už sedmým rokem spolek Prevence dětem, který podporuje vedení hlavního města.

"Máme několik projektů, které se tomuto tématu věnují. Momentálně např. ve virtuálním prostředí běží soutěž Pro bezpečný internet. Ta fyzická bezpečnost je pochopitelně stále tou hlavní součástí. Ty návyky, které zde děti získají, získají už v mládí i pro dospělost. Jsou to ty základní věci, které se učí každý člověk, tedy třeba jak manipulovat s otevřeným ohněm, jak se chovat v okolí vody a podobně," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

anketa

O přednášky je v pražských mateřinkách velký zájem. Už teď je na příští rok přihlášeno několik desítek zařízení. Ročně pracovníci stihnou přednášky uspořádat ve více než stovce mateřských škol.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu