• Načítám...
>

V pražské MHD proběhla další akce Revizor

  • 22. května 2019,
  • 18:59,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V rámci kampaně "Nejedeš načerno?" se konala další akce Revizor. I díky ní a dalším opatřením ubývá takzvaných černých pasažérů.

Reklama

15:00, stanice metra Muzeum. Sledujeme kontrolu jízdních dokladů v rámci akce Revizor, která je součástí kampaně pražského Dopravního podniku. Právě v odpoledních a večerních hodinách je počet cestujících bez platné jízdenky největší.

"Odpoledne to začíná narůstat. Mládež jezdí domů ze škol a podobně a celkově k tomu nárůstu dochází. A samozřejmě k výraznému nárůstu dojde po 20:00 večer a v noci," řekl Pavel Kurka, vedoucí Odb. přepravní kontroly DP hl. m. Prahy.

Jen během hodiny zde uvízne v síti revizorů 15 cestujících, kteří nemají cestovní doklad. Přestože je velmi těžké na první pohled odhadnout, kdo má platnou jízdenku, většina tzv. černých pasažérů se prozradí svým chováním.

"Revizor to spíše odhaduje podle způsobu chování. Je logické, že ten cestující bez jízdenky znervózní. A jak se to může projevit? Uhýbá pohledem, začne posmrkávat nebo něco takového," řekl Pavel Kurka.

Podle statistik DP počet černých pasažérů v Praze stále ubývá. Vloni např. chytili revizoři zhruba 232 tisíc lidí bez jízdenky, předloni jich bylo 272 tisíc. 

"Kampaň 'Nejedeš načerno?' hodnotíme velice pozitivně. Domníváme se, že se nám i díky tomu snížily počty černých pasažérů. Meziročně se jedná zhruba o 15%," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Na tento pokles má vliv neje preventivní akce Revizor, ale také zavedení ročního kupónu za 3 650 korun. Ten můžete zakoupit za sníženou cenu už čtvrtým rokem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu