• Načítám...
>

Praha zavedla portál zaměřený na inovace

  • 22. května 2019,
  • 19:51,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražský magistrát spustil nové webové stránky s názvem Praha inovativní. Ty budou informovat Pražany o podpoře vzdělávání, podnikání a sportu. Zde mohou zájemci sledovat co vše vedení hlavního města v těchto oblastech stihlo udělat a co dále plánuje.

Reklama

Praha inovativní. Tak se jmenuje nový portál, který spustil pražský magistrát. Zájemci zde mohou sledovat stav rozpracovaných projektů zaměřených na podporu podnikání, sportu a hlavně vzdělávání.

"Dozví se tam co jsme v posledním roce jako koalice udělali. V následné době se tam objeví i informace o probíhajících projektech. V rámci rady jsme si nově odsouhlasili i projektové řízení, které bude probíhat na magistrátu. Takže v rámci těchto projektů zde najdou občané čísla, stav jednotlivých úkolů a podobně," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Zájemci zde např. naleznou připravené projekty na výstavbu a renovaci škol na území metropole.

"Máme v současné době projekty na přibližně 10 základních škol. Dále máme v rozpočtových rezervách ještě peníze na přístavby a renovace starších škol. Jedná se typicky o školy hlavně v okrajových částech Prahy, kde je převis žáků, ať už předškolního nebo školního věku, nejvyšší," řekl Vít Šimral.

Podpora pražského magistrátu se zaměří i na zatraktivnění matematiky, která je v posledních letech pro většinu studentů stále velkým strašákem.

"Chceme pomocí moderních metod gamifikovat celou výuku, tedy změnit ji z toho klasického drillu, kdy pouze učitel předkládá jednotlivé příklady, třeba na různé ligy a vzájemné soutěže. Podepsali jsme memorandum s organizací, která využívá umělou inteligenci k párování studentů středních škol ve vzájemném soutěžení," řekl Vít Šimral.

Kromě toho plánuje vedení hlavního města navýšit počet učitelů nebo zavést výuku programování už od 1. třídy. Tyto novinky by měly platit od září tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu