• Načítám...
>

Zruční studenti byli oceněni stříbrnou medailí

  • 22. května 2019,
  • 19:58,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

Již podeváté se v Brožíkově sále Staroměstské radnice vyhodnotili ti nejlepší studenti v rámci soutěže Sollertia Praha. Hlavním principem této dovednostní soutěže bylo opět přímé porovnání výkonu žáků a odborníka z praxe. Letos se soutěžilo v deseti oborech vzdělání.

Reklama

Sollertia Praha je soutěž, ve které jsou oceněni ti nejzručnější studenti pražských středních škol. Už podeváté se tak v Brožíkově sále Staroměstské radnice konalo slavnostní vyhlášení výsledků této soutěže.

"My pochopitelně finančně a organizačně podporujeme pořádání soutěže. Účastní se naštěstí čím dál více škol, dokonce letos přijela i jedna střední škola ze Slovenska," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

V letošním ročníku se soutěžilo v 10 oborech. Např. mechanik/opravář motorových vozidel, kadeřník, elektrikář, cukrář, kuchař nebo malíř. A hlavním cílem bylo opět porovnání vědomostí a výkonů studentů a odborníka, profesionála z praxe, tzv. vyzývatel. A 115%, tedy více než vyzývatel, získal František Plašil ze SOŠ Jarov, který si v oboru truhlář vysoutěžil 1. místo.

"Bylo to velmi náročné. Hlavně záleželo na přesnosti. Vyráběl jsem skříňku s dvířky a poličkami. Zabralo mi to 5 hodin," řekl František Plašil, oceněný student.

"Pokud člověk chce něco dělat a chce se v tom skutečně prosadit, je jedno na jaký obor jde. Dnešní pracovní trh v zásadě pojme každého, kdo chce pracovat a je k tomu motivován," řekl Vít Šimral.

Z rukou radního Víta Šimrala převzali ocenění studenti originální stříbrné medaile zhotovené ze 42 gramů ryzího stříbra a vyražené k této příležitosti Českou mincovnou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu