• Načítám...
>

Opozice volá po mimořádném jednání zastupitelstva

  • 24. května 2019,
  • 18:26,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Nejpozději do 15 dnů se sejde mimořádně Zastupitelstvo hl. m. Prahy. Toto mimořádné jednání svolali opoziční zastupitelé a to především kvůli podezřelému zápisu z jednání rady 29. dubna, kdy se jednalo o Libeňském mostu. Opozici se ale nelíbí tajné hlasování radních pří schvalování geologického průzkumu metra D.

Reklama

Opoziční zastupitelé ODS a hnutí ANO se rozhodli svolat mimořádné zastupitelstvo hl. m. Prahy. 

"My jsme jako opozice přišli na to, že došlo v zápisu z jedné rady, řekněme, k podvodnému jednání a zfalšování toho výsledku, který byl na radě. To znamená, že na radě bylo hlasováno 7 pro a 1 se zdržel a v zápisu je 6 pro a 2 se zdrželi. Je to vlastně velmi důležitý tisk. Je to tisk ohledně zrušení zakázky na rekonstrukci Libeňského mostu," řekla Alexandra Udženija, předsedkyně zastupitelského klubu.

Opoziční zastupitelé žádali informace k této věci už na řádném zastupitelstvu. Tam se ale bod nedostal na program. A tak se opozice rozhodla svolat mimořádné jednání zastupitelstva. Zápis z rady ale není jediný problém, který opozici vadí.

"My chceme otevřít to, že rada hlasuje tajně poprvé od revoluce a také to, jak je možné, že se svolávají mimořádné rady a není tam pozvána předsedkyně kontrolního výboru," řekl Patrik Nacher, předseda zastupitelského klubu.

A na jaké otázky budou chtít opoziční zastupitelé při mimořádném jednání odpověď?

"My budeme chtít bod programu tak, jak jsme i uvedli v dopisu panu primátorovi, informace o podvodném jednání ohledně zápisu z rady dne 29. 4. 2019," řekla Alexandra Udženija.

"My budeme chtít vědět, jestli skutečně tato koalice dostojí svým slibům, že to město řídí transparentně, otevřeně a profesionálně," řekl Patrik Nacher.

V pátek 24. května začala patnáctidenní lhůta, během které musí primátor svolat mimořádné zastupitelstvo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu