• Načítám...
>

Praha hostí světový pohár v pětiboji

  • 24. května 2019,
  • 18:56,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Hlavní město se stalo hostitelem moderního pětiboje. Až do pondělí mohou fanoušci sledovat nejlepší světové sportovce. Běh, střelba a parkur je připraven na Císařské louce, plavání a šerm na stadionu Juliska.

Reklama

Po 11 letech se Světový pohár v moderním pětiboji vrací do Česka. Přesněji do naší metropole. V Praze odstartoval už ve čtvrtek kvalifikací žen. Navštívilo ho téměř 200 sportovců z celého světa.

"Je tady 34 zemí z celého světa a je tady 85 účastníků. Praha je samozřejmě velmi tradiční pořadatelské místo, takže je to v podstatě jeden z hodně dobře obsazených světových pohárů, je to závěrečný světový čtvrtý pohár, kde většinou už těch závodníků tolik nebývá, to Prahy se ale prostě ty týmy těší a jedou sem, protože vědí, že ten závod probíhá velmi dobře," řekl Bohumil Hrudka, předseda ČSMP.

Moderní pětiboj se neustále vyvíjí a jednotlivá pravidla se mění na každém světovém poháru.

"Skoro každé 4 roky, každý olympijský cyklus, dojde k nějaké výrazné změně pravidel, která ten sport trochu promění. Ta nejvýraznější změna už je za námi přes 10 let. To bylo sloučení střelby a běhu do jedné kombinované části. Ale pořád se mění třeba hodnocení různých disciplín, mění se pořadí disciplín," řekl David Svoboda, mistr světa z roku 2012, trenér.

Tento pohár se odehrává na 2 místech v Praze. A to na Císařské louce a stadionu Juliska.

"Základní středisko, kde my trénujeme, je Juliska. Tam se plave, v hale pod Juliskou se šermuje a hlavní část je na Císařské louce, kde je šerm takovým K.O. systémem. Potom je tam jízda na koni a závěrečná disciplína Laser-run, což je běh společně s laserovou střelbou," řekl Bohumil Hrudka.

Během víkendu mohou fanoušci sledovat finále mužů a žen. Pondělní program je určen mix štafetám. Právě tuto disciplínu chce mezinárodní federace dostat na Olympijské hry v roce 2024.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu