• Načítám...
>

Tónotéka baví i pomáhá

  • 25. května 2019,
  • 17:03,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Koncert, který dělá radost a předává ji dál. To je cílem benefičního koncertu Tónotéka, na kterém pravidelně vystupují jak známí hudebníci, tak i začínající umělci. Na v pořadí již šesté akci se pomáhalo talentovaným dětem ze sociálně znevýhodněných rodin.

Reklama

Další Tónotéka se uskutečnila v Malostranské besedě. Akce, jejímž cílem je šířit radost, tradičně nabídla několik nejen hudebních vystoupení.

"Tónotéka je multižánrový benefiční projekt. To znamená, že tady na pódiu se sejde mnoho různých umělců, zpívá se tady, je zde mluvené slovo, je zde slam poetry vystoupení, hraje se tady na hudební nástroje," řekla Anna Beránková, organizátorka.

Každá Tónotéka se vždy liší nejen nabídkou vystupujících umělců ale i neziskovými organizacemi, které jsou touto akcí podporovány.

"My se snažíme pomáhat nejen finančně. To znamená, že diváci, kteří si zakoupí vstupenku na Tónotéku, tak už tím celý ten výtěžek ze vstupného jde té dané neziskové organizaci. Potom máme i doprovodný benefiční prodej," řekla Anna Beránková.

"Umělce si vybíráme, spousta z nich jsou naši přátelé, někdo se nám sám ozve, že by rád vystoupil a podpořil tento projekt, takže opravdu jak to k nám přichází, tak se to děje," řekla Karolína Tothová, organizátorka.

V pořadí šestá Tónotéka se zaměřila na pomoc nadačnímu fondu Šance pro talent. Ten se věnuje vyhledávání talentovaných dětí ze sociálně znevýhodněných rodin.

"Podporujeme je v rámci stipendijního programu ve spolupráci s nadací Albatros. Podporujeme také děti, podporujeme jejich mimoškolní aktivity třeba do 10 tisíc. Vyhledáváme je tak, že spolupracujeme s nějakými organizacemi. Už jsme se napojili i na nějaké úřady v různých částech ČR," řekl Kamil Vavrek, zakladatel NF Šance pro talent.

Další Tónotéka proběhne v Malostranské besedě na podzim a její výtěžek poputuje na nadaci věnující se duševnímu zdraví.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu