• Načítám...
>

V Praze se odehrál unikátní fotbalový turnaj

  • 30. května 2019,
  • 14:14,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Unikátní fotbalový turnaj na podporu globálních cílů OSN, který inspiruje a zapojuje ženy z celého světa, se poprvé konal v České republice. Samotné finále se odehrálo v Praze a my jsme u toho samozřejmě nemohli chybět.

Reklama

Finále Global Goals World Cupu se odehrálo přímo na Václavském náměstí. Před zraky stovek fanoušků se představilo 24 týmů. Každý z nich bojoval za jeden ze 17 cílů udržitelného rozvoje, jako je např. přístup ke vzdělání, snížení chudoby, odstranění nerovnosti nebo snížení odpadu.

anketa

Hrát v centru hlavního města za povzbuzování početného publika byl velký zážitek nejen pro hráče, ale i pro samotné organizátory.

"Jak vidíte, je tady spousta fanoušků, spousta týmů. Je to vidět, že ženy do toho dávají srdce a jdou do toho doslova i po hlavě," řekla Lucie Mádlová, zakladatelka a výkonná ředitelka ASO.

Během přestávek byly připraveny diskuze s odborníky na témata týkající se ekonomických, environmentálních a sociálních problémů. Těch se účastnil i radní hl. m. Prahy Vít Šimral.

"Celá oblast udržitelného rozvoje je pro Prahu velmi důležitá. My jako město pochopitelně řešíme více věci týkající se ekologie, dopravy, života ve městě a podobně. Ta akce pro nás symbolizuje vše, co patří do politiky Prahy," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Motivace hráček byla silná. Vítězný tým totiž pojede do New Yorku na zasedání valného shromáždění OSN, kde bude reprezentovat ČR.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu