• Načítám...
>

Žáci z Prahy 4 po roce opět kontrolovali řidiče

  • 1. června 2019,
  • 0:42,
  • PRAHA,
  • Tomáš Horák

Z vybraných žáků na Praze 4 se na okamžik stali "policejní parťáci". V rámci tradiční dopravně preventivní akce nazvané Smajlík hodnotili, jak jezdí řidiči v okolí jejich školy. A těm pak rozdávali smajlíky nebo mračouny.

Reklama

Smajlík nebo mračoun. Tak takové hodnocení rozdávali projíždějícím řidičům v okolí ZŠ Sdružení její žáci.

"Cílem akce Smajlík je prevence. Chceme, aby děti došly v pořádku do školy a samozřejmě i ze školy. Snažíme se v rámci této akce upozorňovat řidiče, že oni jsou účastníci toho provozu a oni se nejvíce zdržují v okolí základních škol. Ta akce je určena pro žáky prvního stupně i druhého stupně, nejdříve píšou testy a na základě vyhodnocení těch testů jdou přímo s policisty do ulic, kde mají přímo možnost se setkat s řidiči, kteří projíždějí okolo jejich škol," řekla Lucie Michková, zastupitelka MČ Praha 4.

"Za policii ČR je jakákoli preventivní akce důležitá, hlavně aby si řidiči uvědomili, že v lokalitách, jako je tato, by měli mít zvýšenou opatrnost, měli by jezdit podle pravidel, protože žáci a děti mohou někdy působit zmateně a mohou i vběhnout do té silnice. Je důležité, aby si nejen řidiči, ale i děti uvědomili, co se všechno může stát," řekl Jaroslav Bican, preventista KŘP hl. m. Prahy.

anketa

Akce Smajlík se v Praze 4 letos konala už posedmé a postupně se do ní zapojili žáci hned 6 základních škol.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu