• Načítám...
>

Dětský den si užily děti v Šeberově

  • 3. června 2019,
  • 16:46,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

A den dětí slavila i Městská část Praha – Šeberov. Místní obyvatelé si tak poslední květnový den mohli užít bohatý program ve sportovně oddychovém areálu v Šeberově.

Reklama

Městská část Praha - Šeberov uspořádala při příležitosti oslav dne dětí akci ve zdejším sportovně oddychovém areálu. A stejně jako minulý rok - i letos bylo na co se těšit.

"Děti mají vždy 8 atrakcí nebo disciplín, na začátku vystoupí děti ze základní a mateřské školy, potom děti absolvují na různých stanovištích různé úkoly, nasbírají 8 razítek a my ty kartičky potom vezmeme, slosujeme o větší ceny a ty ceny nám většinou losuje rodina Hertlových, kdy Tomáš Hertl je slavný hokejista NHL, takže pro děti je to veliké lákadlo," řekla Petra Venturová, starostka MČ Praha - Šeberov.

anketa

Dvě ze stanovišť obsadili strážníci a hasiči. Děti se tak například mohly poučit o pravidlech silničního provozu.

"Děti u nás na stanovišti si mohou vyzkoušet své znalosti a to zejména - jak funguje semafor, zda na červenou mohou přecházet či nikoli, propojit telefonní čísla IZS," řekla Andrea Macháčková, MP Praha - Šeberov.

"Mohou tady vidět hasičskou techniku, mohou si tady osahat všechny prostředky a věci, které používáme při zásazích," řekl Martin Štuka, Hasiči MČ Praha 11.

"My jako MČ na tuto akci vyčleňujeme docela značnou finanční částku a děti mají po celé odpoledne zdarma dva skákací hrady, mají zdarma mašinku, máme tady stáj Trojan, která děti povozí celé odpoledne na koních, mají zdarma cukrovou vatu a limonádu," řekla Petra Venturová.

Starostka Městské části Praha - Šeberov v rámci dětského dne ale nebyla pouze v roli organizátorky. Ihned poté, co akci na pódiu zahájila, se totiž převlékla do kostýmu vodníka a vydala se na jedno ze stanovišť, které byla na nedalekém rybníku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu