• Načítám...
>

Praha ocenila dvě desítky učitelů

  • 7. června 2019,
  • 15:11,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Brožíkův sál Staroměstské radnice se už potřetí stal dějištěm předávání ocenění pražským učitelům. A to za významný přínos výchovně vzdělávacímu procesu. Mezi oceněnými byli jak zrušení pedagogové, tak i mladí učitelé přicházející s inovativními postupy.

Reklama

Staroměstská radnice hostila vyhlášení ankety Pražský učitel. Ocenění si od vedení města převzalo 20 pedagogů ze škol zřizovaných magistrátem.

"Ředitelé jednotlivých škol zasílají nominanty na učitele, kteří nejvíce inovují výuku nebo jsou nejvíce oblíbení mezi studenty a podobně. Takže pro nás je to příležitost, jako pro zřizovatele, si spojit jednotlivé projekty a inovativní věci, které probíhají na pražských školách, s konkrétními lidmi a poděkovat jim za to," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

"Co jsem slyšela ty doby praxe, třeba i 40 nebo 50 let tady nebylo velkou výjimkou, tak mám obrovskou radost, že byla šance těmto učitelům, pedagogům i nepedagogům poděkovat," řekla Mariana Čapková, předsedkyně Výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP.

Mezi oceněnými byla řada matadorů, kteří už učili několik generací.

"Zhlédl jsem se ve školství a bohužel, nebo bohudík, se mi tam zalíbilo tak, že jsem dělal na pedagogických dokumentech, napsal jsem učebnice. A vidíte to, že těch 50 let mezi mládeží o mě svědčí, že jsem pořád mladý," řekl Antonín Řeřábek, pedagog, SPŠS Betlémská.

Vyznamenaní byli ale i mladí učitelé. Především ti, co ve své práci využívají inovativních přístupů.

"Samozřejmě i já vím, že mám určité chyby. Samozřejmě každý chybuje. Ten pedagogický proces je běh na dlouhou trať a člověk se musí během celého života vzdělávat, pořád sledovat nové trendy, co se vůbec v tom našem oboru děje a tak dále. Takže musím říci, že mnohdy to není lehké a je třeba pořád na sobě pracovat," řekl Jiří Šedivý, pedagog SOU U Krbu.

Mimořádné ocenění obdržel učitel ZŠ pro žáky se specifickými poruchami chování - Daniel Rubín. Ten v dubnu poskytl první pomoc žákovi 9. ročníku a svým jednáním a správným vyhodnocením situace mu zachránil život.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu