• Načítám...
>

Praha bude hostit nejlepší softbalisty

  • 8. června 2019,
  • 13:40,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Mistrovství světa mužů v softballu se poprvé v historii odehraje v Evropě a hostitelem většiny zápasů bude Praha. Nejlepším umístěním českého týmu na mistrovství světa bylo 6. místo z roku 2000. Teď by hráči rádi proklouzli mezi nejlepších pět týmů.

Reklama

Jedna z největších sportovních událostí letošního roku je tady. 13. června v Praze odstartuje mistrovství světa mužů v softballu. Český tým čekala kvůli domácímu mistrovství tvrdá příprava.

"Byla tvrdší a delší. Poslední rok a půl nebo dva roky se pracovalo tvrdě a myslím si, že na tom týmu je to vidět. Ten tým funguje skvěle, všichni to odpracovali naplno a doufám, že se to podaří i na hřišti," řekl Matouš Kasal, český reprezentant.

Bude to vůbec poprvé, co se mistrovství světa uskuteční na starém kontinentu.

"Pro spoustu kluků je to vrchol kariéry, protože je to naprosto ojedinělá akce, která se už nemusí opakovat. Je to poprvé v Evropě a v Evropě už to znovu nikdy být nemusí. Pro spoustu kluků je to také poslední mistrovství světa, zvlášť pro ty starší, kteří končí reprezentační kariéru, takže je hezké si s nimi zahrát před domácím publikem," řekl Matouš Kasal.

V softballu je klíčovým postem nadhazovač. Naděje českého týmu se upínají k dvaadvacetiletému Michalu Holobrádkovi.

"Ty naše tréninky jsou individuální, trénujeme nadhozy. Je to hodně o psychické stránce - na toho nadhazovače je největší tlak z celého toho týmu, protože ve hře je úplně pořád s každým nadhozem. I na tyto stránky se snažíme připravit," řekl Michal Holobrádek, český reprezentant.

Prvním soupeřem českého týmu bude ve čtvrtek 13. června nejlepší tým na světě Nový Zéland. Diváci tak kromě jedinečného sportovního zážitku mohou vidět i tradiční tanec Haka.

"Našim hlavním cílem je dostat se do playoff a když splníme tento základní cíl, tak pak je našim snem být do pátého místa, což by byl nejlepší výsledek českého národního týmu, co kdy v historii byl," řekl Michal Holobrádek.

"Věříme, že přijde dost lidí a že budou fandit," řekl Matouš Kasal.

Mistrovství světa v softballu vyvrcholí finálovým soubojem v neděli 23. června. Kromě hřiště pražských Joudrs v Bohnicích se bude hrát i v Havlíčkově Brodě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu