• Načítám...
>

Senioři z Prahy 11 si užili sportovní den

  • 8. června 2019,
  • 13:58,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Téměř 200 seniorů se sešlo v Praze 11 na Sportovním dni. Jeho 21. ročník stejně jako předchozí nabízel 9 sportovních disciplín. Nechybělo ani vyhlášení nejstaršího sportovce.

Reklama

Sportovní hry pro seniory v Praze 11 se i letos setkaly s velkým zájmem. Na letošním ročníku se sešlo téměř 200 soutěžících, kteří si mohli vybírat z 9 sportovních disciplín.

"Ty disciplíny jsou přizpůsobeny jednak věkovým a zdravotním možnostem těch účastníků, je tady pro ně připraven slalom vozíčkářů, soutěží lidé na mechanickém i elektrickém vozíku, je tady připravena soutěž v ruských kuželkách, soutěží se ve střelbě na cíl, myslím si, že ta rozmanitost je veliká a každý si tady dnes našel svou parketu. Loni jsme nově otevřeli disciplínu rotoped," řekla Jana Holubová, organizátorka.

Letošní jedenadvacátý ročník sportovních her se oproti předchozím ročníkům téměř nijak nelišil a tak se občas zavzpomínalo na začátek této tradice Prahy 11.

"Letos máme 21. ročník, takže před 20 lety jsme to rozjížděli, bylo to na hřišti ZŠ Campanus a už od začátku to bylo úspěšné. Tradice se uchytila a každý rok to pokračuje dál a dál. Dneska je tady 200 lidí a spokojeně soutěží," řekl Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

Součástí celého dne bylo také vyhlášení nejstaršího sportovce. Tím se letos stala 99letá Kamila Přibylová.

"Moc si to užívám, sportovní hry miluji. Zúčastním se, sice nic nevyhraji, ale ta atmosféra stojí za to. Na to se člověk může celý rok těšit. Dříve mě nejvíc bavila lukostřelba, teď házím šipky, házím na cíl, kuželky. Ráda jsem se zúčastnila," řekla Kamila Přibylová, účastnice Sportovního dne.

Jedenadvacáté sportovní hry jsou za námi a všichni se tak mohou těšit na následující ročník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu