• Načítám...
>

Divadlo Minor uvedlo pohádku pro nejmenší

  • 8. června 2019,
  • 14:08,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Divadlo Minor uvedlo představení pro nejmenší s názvem O veliké řepě. Známou pohádku pro děti s herci nastudoval a připravil režisér Jiří Jelínek. Představení je přístupné pro děti od dvou let.

Reklama

Do Divadla Minor mohou teď s rodiči zajít opravdu ti nejmenší. Pro děti od dvou let tam totiž nastudovali známou pohádku O veliké řepě, kterou jen tak někdo nevytáhne. S herci ji nazkoušel režisér Jiří Jelínek.

"Hrají to tři herci, ale chceme, aby každé představení bylo takový kompilát herectví, hudby a výtvarné. Je tam živá hudba, autorská hudba. Je to autorsky pojaté představení," řekl Jiří Jelínek, režisér.

Protože je představení určeno těm nejmenším, museli s tím tvůrci také během zkoušení počítat. Zkušený divadelník tak ví, čemu se raději vyhnout.

"Když děláte pro dvouleté, tak je jasné, že tam třeba nesmí být tma, nesmí se tam křičet a nesmí to být strašidelné a podobné věci. Na druhou stranu to stále musí být divadlo, takže to herci měli trošku těžší v tomto ohledu. Vendula Chalánková nám udělala krásné loutky, scénu a nákresy," řekl Jiří Jelínek.

Představení trvalo jen třicet minut, pak děti v duchu hry mohly pokračovat v herně. Práci Jiřího Jelínka si Divadlo Minor pochvaluje právě proto, že přesně ví, jak připravit hru, aby malé diváky zaujala.

"Je známý tím, že dělá perfektní představení pro věkovou skupinu, která je spíše kolem dvou nebo pěti let, proto jsme ho pozvali, protože je v tom opravdu mistr, ale zároveň se v Divadle Minor snažíme mít i nějakou nadstavbu, aby to bavilo i rodiče, proto jsou tam vtipy a odkazy pro dospělé," řekla Iva Kopecká, dramaturgyně Divadla Minor.

Pohádka O veliké řepě se bude hrát zhruba dvakrát do měsíce, divadlo ale vždy nasadí hned dvě představení v jeden den.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu