• Načítám...
>

Nejužší uličkou Prahy projdou denně tisíce turistů

  • 8. června 2019,
  • 14:23,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V centru Prahy se nachází nejužší ulička České republiky. Denně jí projdou tisíce turistů. Průchod mezi domy je natolik úzký, že lze projít pouze jedním směrem. Pohyb turistů tak musí regulovat semafory.

Reklama

Pokud nosíte široký klobouk, tak máte smůlu a musíte ho sundat. Jinak byste se do místní ulice nevlezli. Jde totiž o nejužší uličku v ČR. Denně si jí přichází prohlédnout tisíce turistů z celého světa.

"V nejužším místě má nějakých 70 centimetrů. I na Kampě v ulici u Lužického semináře si musíte dávat pozor, abyste jí nepřehlédli, protože je opravdu malinká a je to jediná semaforem řízená ulička v České republice," řekla Bára Hrubá, tisková mluvčí Prague City Tourism.

Semafory pouští po určitých intervalech návštěvníky směrem k Vltavě a zpět. Dva proti sobě jdoucí lidé by se totiž v tak úzkém prostoru neprotáhli.

anketa

Pokud ulici navštívíte, připravte se na 22 schodů. Původně tento průchod mezi domy sloužil jako úniková cesta v případě požáru.

Na podobné turistické atrakce upozorňuje organizace Prague City Tourism, která má v současnosti v Praze několik poboček.

"Spravujeme 5 návštěvnických center, dvě na Letišti Václava Havla a tři v centru města. Návštěvníci mohou přijít, vyzvednout si u nás mapy nebo brožury zdarma, zeptat se prakticky na cokoliv, co se týká kulturních akcí, památek v Praze a tak podobně," řekla Bára Hrubá.

Kromě komentovaných prohlídek si mohou lidé zakoupit v pobočkách také lístky na kulturní představení, ale také jízdenky MHD.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu