• Načítám...
>

Slivenecké letnice si místní užili už potřinácté

  • 10. června 2019,
  • 19:21,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Slivenečtí si užili další ročník Sliveneckých letnic. Dvoudenní hudební festival se konal už potřinácté a opět nabídl mnoho dobré muziky. Kromě poslechu hudby si mohli návštěvníci také dopřát výborné jídlo a pití.

Reklama

Už potřinácté se sešli slivenečtí na místní návsi aby si užili hudební festival Slivenecké letnice. Letošní ročník nabídl opět mnoho dobré muziky, kterou si lidé užili u výborného jídla a pití.

"Není už multižánrový jako před 13 lety, kdy tady bylo i pouliční divadlo. Je to spíše hudební festival. Ale řekla bych o to nabitější ty večery bývají, kdy je zaplněna celá náves," řekla Lenka Kudláková, místostarostka MČ Praha - Slivenec.

anketa

Když se v hlavách organizátorů rodil před 13 lety první ročník festivalu, mysleli hlavně na to aby utužili sousedské vztahy. Dnes už jsou Slivenecké letnice velkou profesionálně organizovanou akcí, kterou mají místní ve veliké oblibě.

"Poklábosit si a při tom něco dobrého popít a pojíst. Ty sousedské vztahy, budování komunitní společnosti, občanské společnosti. Myslím, že za těch 13 let je to hodně velká změna," řekla Lenka Kudláková.

Průběh akce zajišťují místní mladí dobrovolníci. Celým festivalem provází dvojice moderátorů. Akci už pár moderuje mnoho let.

"Mně se tady moderuje tradičně velmi dobře. Je to proto, že už to pro mě samotného má třináctiletou tradici, tak se tady cítím skoro jako doma vždy na 2 dny," řekl Jakub Flovarčný, moderátor.

"Já si myslím, že bavit se umí. Jak postupuje večer, tím víc. Občas se k nám připojí nebo my připojíme je, myslím, že určitě," řekla Anna Břenková, moderátorka.

Příjemnou atmosféru festivalu se daří navodit také díky prostředí, ve kterém probíhá. Místní náves se totiž před lety podařilo celou revitalizovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu