• Načítám...
>

Praha ruší Fair place stání pro taxi

  • 10. června 2019,
  • 11:26,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Stáhnout video
Reklama

Martin Zahálka je pražský taxikář, který jezdí už více než 20 let. Od zavedení Fair Place využívá také tato místa, kde může čekat s autem na zákazníky. Podle něj je o přistavené taxi velký zájem hlavně mezi turisty.

"Chodí sem i úředníci, lidé z kanceláří, stálí zákazníci. Jsme tady třeba od 6:00," řekl Martin Zahálka, taxikář.

Už brzy ale stání, na kterém je zvyklý nabízet odvoz, mít nebude. Magistrát se totiž rozhodl, že všechna tato místa zruší. Prý o ně nemají správci zájem a ti, co ho mají, nepodnikají čestně.

"Podle kontrol za poslední 4 roky tam, kde je vyhrazené parkoviště, i když má svého správce, např. na Václavském náměstí. Všechny kontroly, které byly provedeny za poslední 4 roky s figuranty, u nich došlo k dvojnásobnému až trojnásobnému předražení té jízdy. Takže tato taxi stanoviště negarantují občanům ani turistům žádné férové služby," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Fair Place lokalit je v Praze před 90. Celkem vedení města zruší na 190 parkovacích míst. Město na nich povolilo stání jen určitým typům vozů starých nejvýše 8 let a pouze v určitém počtu. Tyto podmínky byli správci schopni akceptovat. Pronájem míst je ale podle taxikářů příliš drahý.

"Zájem by o to byl. Podmínky beru, to stáří auta a podobně. To je v pořádku. Ale ty finance, co se za to vysoutěžily, to už jim dnes nikdo nedá," řekla Martin Zahálka, taxikář.

"Služby paradoxně poskytují městu vysokou částku. Aby si na to ale vydělali, museli právě okrádat své zákazníky," řekl Adam Scheinherr.

Zbývající smlouvy budou správcům vypovězeny do 6 měsíců. Co s prázdnými místy bude navrhne IPR. Pravděpodobně budou ale začleněna do rezidenčního parkování.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu